Hogy fog kinézni a bukaresti Wall Street

Redactor:
Maria Manoliu
Hogy fog kinézni a bukaresti Wall Street
Bukarest történelmi központjában, a Nemzeti Bank elÅ‘tt irodaházak épülnek. Történelmi épületek egész sorát fogják lebontani, és az irodaházakon kívül még egy 200 férÅ‘helyes földalatti parkolót is létesítenek majd.

Bukarest történelmi központjában, a Nemzeti Bank elÅ‘ttirodaházak épülnek. Történelmi épületek egész sorát fogjáklebontani, és az irodaházakon kívül még egy 200 férÅ‘helyesföldalatti parkolót is létesítenek majd. A bejelentést a NemzetiBank kormányzója, Mugur Isărescu tette meg.

Hozzátette, hogy „a Nemzeti Bank elÅ‘tti összes épületet, kezdvea Doamnei és az Academiei utcák keresztezÅ‘désétÅ‘l egészen azOrszágos Könyvtár székhelyéig” lebontják, „és irodaházak, valamintegy 200 férÅ‘helyes földalatti parkoló épül majd”.

A jegybank kormányzója, Mugur Isărescu szerint „a parkoló négyföldalatti szinttel lesz kialakítva, és a történelmi központmegmentését jelenti majd, hiszen a környéken nincs parkolóhely.

Nemcsak a Doamnei frontja kerül lebontásra, hanem minden, amimögötte van”. A jegybank kormányzója még hozzátette, hogyépítészeti szempontból a Román Nemzeti Bankkal szembeni teljesépületegyüttest már eleve lebontásra ítélték, hogy „össze lehessenmajd kötni” az Academiei utcai épületeket a TÅ‘zsdepalotával.

Inchide