Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro după repartizarea computerizată. Rezultatele au fost publicate. Topul liceelor

Publicat: 15/07/2014, 11:57
Actualizat: 21/10/2014, 19:04

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Emoțiile elevilor care au susținut examenul de Evaluare Națională s-au terminat. EDU.RO a publicat rezultatele după repartizarea computerizată cu o zi mai devreme decât prevedea calendarul Ministerului Educației. Rezultatele vor fi afișate și la școlile de proveniență ale elevilor.

La nivel național, au fost repartizați 99,3% dintre elevii care care au completat fișele de înscriere. Astfel, în prima etapă au fost repartizați 127.746 de elevi din din totalul celor 128.707 elevi . 961 de elevi urmează să fie repartizați în cea de-a doua etapă, în data de 24 iulie.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro Update 10:Hunedoara.Potrivit site-ului edu.ro, o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva care avea media 7,16 a rămas nerepartizată deoarece și-a trecut prea puține opțiuni pe listă, în condițiile în care eleva cu cea mai mică medie de admitere – 2,26 – a fost repartizată la Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu, la profilul Agricultură, transmite corespondentul Mediafax.De altfel, 19 elevi cu medii sub 3 au fost repartizați în colegiile și liceele din județul Hunedoara la profil mecanică, electromecanică, agricultură, fabricarea produselor din lemn, construcții și instalații și lucrări publice.

Elevii care au obținut medii mari la evaluarea națională au optat pentru unitățile școlare cu renume.
Cele mai mari note de admitere în clasa a IX-a în județul Huendoara au fost înregistrate la Colegiul Național „Decebal” Deva, unde ultima medie de intrare la profilul științele naturii specializare în limba engleză a fost 9,75, la profilul matematică-informatică a fost 9,22, iar la profilul filologie cu specializare în limba engleză ultima medie de intrare a fost 9,38.Medii mari la Admitere Liceu 2014 au fost și la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Petroșani, unde ultimele medii de intrare au fost 9,63 la profilul științele naturii, 9,33 la profilul matematică-informatică și 9 la filologie, în timp ce la Liceul teoretic „IC Bratianu” din Hațeg, la profilul matematică-informatică, au fost declarați admiși doar absolvenții de gimnaziu cu medii peste 9,13.

Cea mai mică medie de admitere la liceu din județ a fost la Liceul Tehnologic „Crișan” din Cricior, de 2,34.

Admitere Liceu 2014 – Edu.ro Update 9:Potrivit site-ului edu.ro, ultima medie cu care s-a intrat la un liceu în județul Timiș este la Colegiul Tehnic Electrotimiș, 2.49, fiind obținută de o elevă care provine de la Școala gimnazială din comuna Nițchidorf, transmite corespondentul Mediafax. Eleva respectivă obținuse la examenul de evaluare națională nota 1,15 la Limba română și 1.00 la Matematică, iar media sa de absolvire a gimnaziului a fost de 6,76.

La același colegiu, la specializarea respectivă, au fost repartizați 15 elevi pe cele 28 de locuri disponibile, iar cea mai mare medie a fost de 6,22 și a fost obținută de un elev de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara.La polul opus, cea mai mare medie a fost la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, unde la specializarea matematică-informatică ultima medie de intrare la Admitere Liceu 2014 a fost 8,96. La această specializare au fost admise și două fete care au medii de 10.00, obținute atât în urma examenului de evaluare națională, cât și ca medie pe cei patru ani de studiu în gimnaziu.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro Update 8:Potrivit site-ului Ministerului Educației, ultima medie cu care s-a intrat la liceu în județul Vaslui în urma primei etape de repartizare computerizată este de 2,60, la Liceul Tehnologic Puiești, specializarea „electric”, unde s-au ocupat 24 din cele 28 de locuri disponibile, transmite corespondentul Mediafax.

Elevul declarat „admis” a obținut 1,35 la evaluarea națională și a avut media generală de absolvire 6,37 pe cei patru ani de gimnaziu. De altfel, adolescentul respectiv este unul din cei 521 de viitori liceeni din județ care au fost repartizați cu medii sub 5 după prima etapă de Admitere Liceu 2014.

La polul opus, cea mai mare medie de admitere din județul Vaslui a fost de 9,96, la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad. În topul celor 23 de licee vasluiene, conduce Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, unitate la care, la profilul matematică-informatică, ultima medie de admitere a fost de 9,36.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro Update 7:Potrivit site-ului oficial al Ministerului Educației și Cercetării, ultima medie cu care s-a intrat la un liceu din județul Sibiu este de 3,28, iar eleva care a obținut-o provine de la Școala Gimnazială „Bathory Istvan” din Mediaș și a fost admisă la specializarea Protecția mediului a Școlii Naționale de Gaz Mediaș, secție cu predare în limba maghiară. La probele evaluării naționale, eleva respectivă a obținut nota 1,30 la Română, 1,50 la Matematică și 3,10 la Limba maghiară, deși media de absolvire a școlii a fost de 7,27.

La specializarea respectivă au fost repartizați, în total, nouă elevi din județul Sibiu, cea mai bună medie cu care s-a intrat fiind de 8,70.În schimb, cea mai bună specializare din județul Sibiu este Științe ale naturii din cadrul Colegiului Național „Octavian Goga” din municipiul Sibiu, unde ultima medie de intrare a fost 9,36. La această specializare a fost admisă și o elevă care a obținut media 10.00 la evaluarea națională.

Admitere Liceu 2014 – Edu.ro Update 6:Potrivit rezultatelor repartizării computerizate anunțate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Alba, șase elevi din județ au fost admiși la liceu cu medii sub 3, cea mai mică fiind 2,26, cu care un elev a intrat la Liceul Tehnologic Sebeș, specializarea Industria textilă și pielărie.

La polul opus, cea mai mare medie de admitere a fost 9,96, obținută de trei elevi. Doi dintre elevi au fost repartizați la Colegiul „Inochenție Micu Clain” din Blaj, la specializările Științele Naturii și Filologie, iar cel de-al treilea la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, la specializarea Matematică – Informatică.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro Update 5:Cinci elevi de clasa a VIII-a înscriși la admitere în județul Constanța au intrat cu media 10 la două licee din municipiu, în timp ce la polul opus se află câteva zeci de unități de învățământ unde s-a intrat și cu medii sub 5, cele mai mici fiind 2,28 și 2,18, transmite corespondentul Mediafax. Cinci elevi au intrat cu media 10 la două unități de învățământ din municipiul Constanța, respectiv patru absolvenți la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și unul la Liceul Teoretic „Ovidius”.

La polul opus s-au aflat câteva zeci de licee și colegii unde s-a intrat și cu medii sub 5, ultimele pe listă fiind Colegiul Tehnic Energetic Constanța – media 2,48, Liceul Tehnologic „Carsium” din Hârșova – 2,40, Liceul Tehnologic „I.C.Brătianu” din Nicolae Bălcescu – 2,28 și Liceul Tehnologic „Nicolae Istrătoiu” din Deleni – 2,18. Anul trecut, cea mai mică medie de admitere a fost înregistrată la Liceul Tehnologic „Carsium” din Hârșova – 3,68.

Admitere Liceu 2014 – Edu.ro Update 4:Fiica cea mică a primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, Patricia, a fost admisă cu media 9,19 la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” în urma repartizării computerizate, clasându-se pe locul 654 între cei 3.510 de absolvenți repartizați în județ.Ultima medie de admitere la profilul Științe sociale de la Liceul „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca a fost 9,10.

Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu în județul Cluj a fost 2,86 și a fost înregistrată la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” din orașul Huedin.Potrivit site-ului Edu.ro, la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” Huedin au fost admiși cu media 2,86, cea mai mică din județ, doi elevi care proveneau de la Liceul Teoretic „Josica Miklos” din Turda, respectiv Liceul Tehnologic „Vlădeasa” din Huedin. Aceștia au fost repartizați la specializările „Științe ale naturii” și „Turism și alimentație”, ambele în limba maghiară.

La polul opus, în județul Cluj s-au înregistrat, după procesul de Admitere Liceu 2014, șase medii de 10 la admitere la liceu, fiind vorba despre elevi admiși la specializarea Matematică-Informatică: trei la Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, doi la Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca și unul la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro Update 3:Cea mai mică medie de admitere în județul Suceava a fost 2,55 și a fost înregistrată la specializarea Mecanică de la Liceul Tehnologic Cajvana, iar în liceele din județ au rămas neocupate 693 de locuri, cele mai multe, 51, la specializarea Mecanică de la Liceul Tehnologic din Liteni.La polul opus, după Admitere Liceu 2014 cinci elevi suceveni au obținut media de admitere 10, fiind repartizați la colegii din Rădăuți, Vatra Dornei, Suceava și Gura Humorului, iar cea mai mare ultimă medie de admitere, 9,61, s-a înregistrat la specializarea Matematică-informatică bilingv engleză de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educației Naționale, la nivelul județului Mureș, cea mai mare medie de la Admitere Liceu 2014, la repartizarea computerizată, a fost 9,99, fiind obținută de două eleve de la gimnaziul „Liviu Rebreanu”, care au fost admise la Colegiile „Unirea” și „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș.

Pe de altă parte, cele mai mici medii cu care s-a intrat au fost 2,28 și 2,40, ale unor elevi de la școala gimnazială Valea Sânpetrului și Sânpetru de Câmpie, care au fost admiși la Liceul Tehnologic „Ioan Vlasiu” din Târgu Mureș și Liceul Teoretic „Samuil Micu” din Sărmașu.

Admitere Liceu 2014 – Edu.ro Update 2:Pe intervale de medii de admitere, situația se prezintă astfel: medii de 10 – 87, medii între 9 și 10 – 19.728, medii între 8 și 9 – 27.069, medii între 7 și 8 – 25.527, medii între 6 și 7 – 22.776, medii între 5 și 6 – 17.731, medii mai mari de 5 – 15.791.

Din totalul candidaților cu medii de admitere sub 5, care au completat fișele de înscriere, au fost repartizați 15.094, urmând ca restul de 697 să fie repartizați în etapa a doua.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro Update 1:Peste 15.000 de elevi au fost admiși în liceu cu medii sub 5 la prima repartizare computerizată, cei mai mulți dintre aceștia, respectiv 13.237, optând pentru filiera tehnologică, iar 1.857, pentru cea teoretică, potrivit Ministerului Educației Naționale.La admiterea în liceu au fost înscriși, pentru prima etapă a repartizării computerizate, 15.791 de elevi cu medii sub 5, dintre ei fiind admiși 15.094, iar 697 au rămas pentru etapa următoare.

Pentru etapa a doua a repartizării computerizate au rămas libere, la nivel național, 20.351 de locuri în licee, cele mai multe, peste 1.000, fiind în București și în județul Bacău, iar cele mai puține, în județele Covasna (131), Giurgiu (149), Sălaj și Bistrița-Năsăud (183). Județele Brăila și Satu Mare și sectoarele 4 și 6 ale Capitalei au repartizat în liceu toți elevii înscriși.

Admitere Liceu 2014. În etape speciale premergătoare repartizării computerizate, 15.405 elevi au fost admiși în învățământul profesional, 12.258 elevi au fost admiși la specializări vocaționale, din care 360 în învățământul militar, 1.851 de elevi au intrat pe locurile rezervate rromilor, iar alți 639 de elevi au fost distribuiți în învățământul special.

Pe intervale de medii de admitere, situația se prezintă astfel: medii de 10 – 87, medii între 9 și 10 – 19.728, medii între 8 și 9 – 27.069, medii între 7 și 8 – 25.527, medii între 6 și 7 – 22.776, medii între 5 și 6 – 17.731, medii mai mari de 5 – 15.791.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Harta repartizării și harta locurilor libere

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro.Primele 5 licee cu cele mai mari medii de admitere pe țară

1 Colegiul Național „Sfântul Sava” din București: prima medie – 10, ultima medie – 9,56

2. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București: prima medie – 10, ultima medie – 9,54

3. Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca: prima medie – 10, ultima medie – 9,52

4. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța: prima medie – 10, ultima medie – 9,51

5. Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova: prima medie – 10, ultima medie – 9,46.

Admitere Liceu 2014.Cei mai mulți elevi cu media 10, cinci, au fost admiși la Colegiul Național Frații Buzești din Craiova.

Admitere Liceu 2014.Specializările cu cele mai mari medii de admitere din țară sunt Matematică – Informatică (bilingv limba engleză sau limba germană) și Științele Naturii. Din această perspectivă, topul primelor 5 licee este următorul:

1. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, specializarea Matematică – Informatică (bilingv: limba germană): prima medie – 10, ultima medie – 9,88

2. Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, specializarea Matematică – Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie -10, ultima medie – 9,85

3. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, specializarea Matematică – Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie – 10, ultima medie – 9,78

4. Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, specializarea Matematică – Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie – 10, ultima medie – 9,78

5. Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, specializarea Științele Naturii: prima medie -10, ultima medie – 9,78.

Din totalul candidaților cu medii de admitere sub 5, care au completat fișele de înscriere, au fost repartizați 15.094, urmând ca restul de 697 să fie repartizați în etapa a doua.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro.Cele mai bune 20 de specializări din țară

Și în ultimii doi ani, repartizarea computerizată s-a făcut mai devreme cu o zi față data anunțată oficial de minister.

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BUCUREȘTI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro ALBA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro ARAD

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro ARGEȘ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BACĂU

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BIHOR

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BISTRIȚA-NĂSĂUD

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BOTOȘANI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BRAȘOV

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BRĂILA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro BUZĂU

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro CĂLĂRAȘI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro CARAȘ-SEVERIN

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro CLUJ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro CONSTANȚA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro COVASNA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro DÂMBOVIȚA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro DOLJ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro GALAȚI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro GIURGIU

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro GORJ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro HARGHITA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro HUNEDOARA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro IALOMIȚA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro IAȘI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro ILFOV

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro MARAMUREȘ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro MEHEDINȚI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro MUREȘ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro NEAMȚ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro OLT

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro PRAHOVA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro SATU-MARE

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro SĂLAJ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro SIBIU

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro SUCEAVA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro TELEORMAN

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro TIMIȘ

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro TULCEA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro VASLUI

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro VÂLCEA

Admitere Liceu 2014, după repartizarea computerizată pe Edu.ro VRANCEA

După ce vor afla la ce liceu vor merge în următorii patru ani, elevii își pot depune dosarele de înscriere în perioada 17-25 iulie. A doua etapă a admiterii la liceu 2014 începe pe 17 iulie.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.roA doua etapă de Admitere 2014

Elevii din seria curentă și cei din seriile anterioare care nu îmdeplinesc 18 ani până la începerea anului școlar 2014-2015, care nu au reușit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.

16 iulie – Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

17-18 iulie – Susținerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori de limbă maternă

19 iulie – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații

16 – 21 iulie – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fișe de opțiuni de către cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii

21 iulie – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au fost respinși la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă

16 – 22 iulie – Introducerea datelor în calculator, verificarea fișelor listate și corectarea eventualelor erori

23 iulie – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere județean/al municipiului București și la Centrul Național de Admitere

24 iulie – Repartizare computerizată a candidaților din a doua etapă a admiterii

24 iulie – Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenții proveniți din școlile respective/din alte județe, repartizați în a doua etapă și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat. Fiecare școală va lista candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.

Între 1 august și 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014 – 2015.

Anul acesta, aproximativ 160.000 de absolvenți ai claselor a VIII-a au susținut examenul de Evaluare Națională, iar puțin peste 70% au reușit să obțină cel puțin nota 5. La nivel național 225 de elevi au reușit să obțină nota 10 la ambele probe susținute și, alături de elevii care au avut aceeași performanță la examenul de bacalaureat, vor fi recompensați cu 2.000 de lei de către Guvern. De asemenea, la nivel național, 88 de elevi vor intra la liceu cu media 10, cei mai mulți în Olt, Brăila și Iași.

Admitere Liceu 2014. Topul județelor cu cele mai multe medii de 10

Gândul vă ține la curent cu cele mai importante informații despre Admitere Liceu 2014 și rezultatele repartizării computerizate, care vor fi afișate și pe edu.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani