„Comisarul” Gigi Becali este fals. Funcția invocată de el nu există la UE

 Comisarul Gigi Becali este fals. Funcția invocată de el nu există la UE
Publicat: 23/03/2017, 16:20
Actualizat: 31/03/2017, 11:19

Numai că legitimația prezentată, în care Becali are trecut „Vicepreședinte” în dreptul funcției, nu este emisă de vreo structură europeană.

Acum patru ani, după ce s-a descoperit în CV-ul lui Becali că ar fi „Comisar ONU pentru România”, Active Watch a solicitat Direcției ONU – Instituție specializată din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, informații cu privire la existența acestei funcții și a aflat că nu există. „MAE precizează că funcția nu se regăsește în nomenclatorul funcțiilor oficiale din sistemul ONU”, a fost răspunsul din partea MAE. „E o chestiune de acum vreo zece ani, așa au scris atunci în CV. A rămas scris de atunci”, a răspuns Gigi Becali la vremea respectivă pentru b1.ro.

De fapt, Becali ar fi vicepreședintele unui ONG (Organizație Non Guvernamentală), care într-adevăr are în obiectul de activitate supravegherea respectării drepturilor omului. La o căutare pe google, ștampila în mijlocul căreia scrie Themis are legătură cu ONG-ul AEPADO – Asociația Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului. La o analiză atentă este evident că legitimația prezentată de Becali este emisă în România, are steagul României și nu al UE și este scrisă în română. Iar funcția nu prea lasă loc de interpretare, scrie Digi Sport.

„Eu vreau să vă spun cine sunt, da? Uită-te cine sunt. Nu am putut până acum. De ce? Pentru că nu era terminată pedeapsa, trei ani și jumătate de pușcarie. În executarea pedepsei, am fost eliberat condiționat și nu puteam să beneficiez de această legitimație de comisar înalt european pentru implementarea drepturilor fundamentale ale omului în lume. În lume, nu numai în România, da?! Ăsta eu sunt. Nu e falsă, puteți s-o verificați. Uite ce scrie aici. Aici scrie așa: titularul acestei legitimații este îndreptățit pentru a monitoriza și a asigura respectarea drepturilor omului în lume și de a oferi asistență de sprijin în fața justiției celor cărora le sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului și demnitatea umană. Eu sunt comisar, merg, o arăt la pușcărie, sunt în baza de date, sunt vicepreședinte, avem contract de colaborare, protocol, cu ANP-ul și cu Ministerul Justiției. Eu intru în pușcărie să verific. Nu că dacă-mi dai tu voie, da? Lasă că-i învăț eu să respecte legea! Dacă nu, plângere penală că nu m-a primit”, a spus Becali marți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase