Agresorului asistentei Maricicăi Hăhăianu rămâne în închisoare

Redactor:
Vlad Mironescu
Agresorului asistentei Maricicăi Hăhăianu rămâne în închisoare
Curtea de Apel din Roma a decis menținerea la închisoare a italianului care a agresat-o pe Maricica Hăhăianu, decedată pe 15 octombrie, informează pagina online a agenției ANSA.

Curtea de Apel din Roma a decis menținerea la închisoare aitalianului care a agresat-o pe Maricica Hăhăianu, decedată pe 15octombrie, informează pagina online a agenției ANSA.

Avocatul lui Alessio Burtone, Fabrizio Gallo, ceruse eliberareaclinetului său sau mutarea acestuia în arest la domiciliu,argumentând că există martori care au văzut că românca inițiaseagresiunea.

Însă judecătorul Vincenzo Capozza a respins solicitările, astfel cătânărul italian va rămâne la închisoare. Avocatul Fabrizio Gallo adeclarat că va continua demersurile la Curtea de Casație.

Avocatul argumentează că decesul Maricicăi Hăhăianu a fostfavorizat de faptul că ambulanța a întârziat, subliniind că existămartori care au văzut că asistenta româncă inițiase agresiunea.”Maricica Hăhăianu a așteptat 40 de minute sosirea ambulanței, iartimp de 20 de minute, în jurul ei, niciunul dintre reprezentanțiiforțelor de ordine nu a făcut nimic pentru a o ajuta”, afirmaavocatul Fabrizio Gallo. „Am cerut să fie audiați doi martori. Unuldintre ei a asistat la disputa izbucnită într-un magazin întreclientul meu și Maricica. A auzit cum femeia a adresat câtevainsulte, între care și cea de «porc italian». De fapt, ea a începutsă îi dea palme lui Alessio”, susține avocatul, care a prezentatjustiției „o nouă înregistrare a agresiunii”.

„În aceste imagini există dovada că, imediat după agresiune,Maricica își mișca brațele și picioarele și că asculta ce i sespunea. Ce înseamnă acest lucru? Poate că dacă nu ar fi durat atâtde mult sosirea ambulanței ar fi putut fi salvată”, explicăavocatul, cerând eliberarea suspectului sau transferul său în arestla domiciliu. În cursul audierilor, procurorii au cerut menținereaîn arest a suspectului.

Întrebat, în cursul unei reuniuni pe tema siguranței urbane, despredecizia menținerii la închisoare a agresorului italian, primarulRomei, Gianni Alemanno, a răspuns: „Este o decizie bună”.

Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, afost bătută, pe 8 octombrie, în stația de metrou Anagnina (Roma) deitalianul Alessio Burtone, în vârstă de 20 de ani. O discuție maiaprinsă a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care acăzut și s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportată laSpitalul Casilino din Roma și a fost supusă unei intervențiichirurgicale. Pe 15 octombrie, medicii italieni anunțaseră căromânca în vârstă de 32 de ani intrase în comă ireversibilă, având”edem cerebral grav”. După câteva ore, Maricica a murit.

Alessio Burtone riscă până la 18 ani de detenție pentru omor prinimprudență. Inițial, tânărul s-a aflat în arest la domiciliu, dardupă deces a fost transferat la închisoare. (MihaiDraghici, [email protected])

Inchide