DESCOPERIRE SPECTACULOASĂ care ar putea schimba lectura Bibliei. Ce SECRETE conțin cele 70 de CĂRȚI DE METAL descoperite într-o grotă din Iordania

Redactor:
Aura Stan
Colecția de 70 de cărți de metal, găsită într-o grotă din Iordania acum mai bine de cinci ani, ar putea deveni cea mai mare descoperire după Manuscrisele de la Marea Moartă. Dacă echipa de cercetători britanici va confirma veridicitatea lor, acestea ar putea dezvălui unele dintre secretele de la începutul Creștinismului, scrie Daily Mail.

Colecția de 70 de cărți de metal, găsită într-o grotă din Iordaniaacum mai bine de cinci ani, ar putea deveni cea mai maredescoperire după Manuscrisele de la Marea Moartă. Dacă echipa decercetători britanici va confirma veridicitatea lor, acestea arputea dezvălui unele dintre secretele de la începutulCreștinismului, scrie Daily Mail.

Ce conține colecția

Pe paginile metalice, de mărimeaunei cărți de credit, legate cu sârmă, sunt inscripționate imagini,simboluri și cuvinte care par a se referi la Mesia, la Crucificareși Înviere. Primele teste efectuate asupra metalului au arătat căunele cărți datează încă din primul secol după Hristos. Dacădatarea va fi reconfirmată și de analizele oamenilor de științăbritanici, colecția ar fi printre primele documente creștine,precedând scrierile Sf. Paul. „Gândul că aceste obiecte au fostatinse de primii sfinți ne taie răsuflarea”, a afirmat impresionatDavid Elkington, specialist în istoria religiilor antice și înarheologie. El susține că noua colecție reprezintă o descoperiremajoră pentru istoria creștinismului. Mai mult, unii cercetătoricred ca noua descoperire reprezintă colecția pierdută de manuscrisemenționate în Cartea Apocalipsei, sub forma unor cărți deînțelepciune pecetluite, transmise de Iisus ucenicilor săi.

O posibilă destinație a cărților de metal – piațaneagră

După ce au fost revendicate atât de Israel, cât și de statuliordanian, cărțile au intrat în posesia unui israelian acuzat decercetătorii britanici că ar intenționa să le vândă pe piața neagrăsau, mai rău, să le distrugă. Posesorul valoroasei colecții neagăacuzațiile și afirmă că cele 70 de exponate au fost deținute defamilia sa timp de 100 de ani. Elkington, coordonatorul echipeibritanice, a afirmat pentru Daily Mail că este vital ca tezaurul săfie recuperat în întregime, atât pentru beneficiul proprietarului,cât și pentru toți aceia care sunt interesați. În orice caz,guvernul iordanian face demersurile necesare pentru a le repatriaîn țara de proveniență.

Un alt membru al echipei de cercetare a declarat că imaginileconținute de cărți indică clar originea ebraic-creștină amanuscriselor. „Aceste codice ar putea aduce dezvăluiri dramaticeîn înțelegerea unei perioade istorice foarte importante, dar maipuțin înțelese”, a adăugat acesta.

„Manuscrisele de la Marea Moartă” sunt considerate cele maiimportante descoperiri arheologice din epoca modernă. Ele au fostdecoperite în 1947 de un cioban, în mai multe grote de lângăKhirbet Qumran (Israel), nu departe de țărmul de nord-vest al MăriiMoarte. Textele datează din perioada 250 î.Hr. – 70 d. Hr. Cele 900de texte constituite din 30.000 de fragmente dispersate, scrise înebraică și aramaică pe piei tăbăcite și papirusuri, conțin primacopie a Decalogului, rugăciuni, interpretări biblice, texte deînțelepciune neincluse în Biblie.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide