Directorul general al TAROM și-a dat demisia

Redactor:
Vlad Mironescu
Directorul general al TAROM și-a dat demisia
Ruxandra Brutaru, directorul general al TAROM și-a dat demisia, compania urmând să aibă de la 1 aprilie un nou director general.

Ruxandra Brutaru, directorul general al TAROM și-a dat demisia,compania urmând să aibă de la 1 aprilie un nou director general.Potrivit informațiilor din cadrul Ministerului Transporturilor șiInfrastructurii, actualul director și-a exprimat încă de lasfârșitul anului trecut dorința de a renunța la funcție din motivepersonale, Gabriela Bordea, în prezent director marketing sivânzari, urmând să fie numită în funcția de director general.

Ruxandra Brutaru a preluat, pe 27 decembrie 2008, atribuțiilefostului director general al companiei, Gheorghe Bîrlă, demis deministrul Transporturilor de atunci, Radu Berceanu.

Compania a reușit în ultimii ani, chiar dacă nu a obținut profitdin cauza efectelor crizei, să-și majoreze cota de piață și numărulde pasageri, în ciuda contexului nefavorabil pentru industriaaeronautică.

TAROM a raportat un profit brut de 53,56 milioane lei în 2010,potrivit bugetului companiei propus pentru 2010. TAROM a realizatvenituri totale de 1,65 miliarde lei în 2010, iar cheltuieliletotale au ajuns la 1,59 miliarde lei. În 2009, compania aînregistrat pierderi de peste 45 milioane lei.

În sezonul de iarnă 2010 – 2011, compania operează în 49 dedestinații, acoperind țări din Europa, Africa de Nord și OrientulMijlociu.

În anul 2010, compania TAROM s-a situat pe primul loc lacreșterea numărului de pasageri și pe locul 3 la creșterea graduluide încărcare, în clasamentul publicat de Asociația Europeană aCompaniilor Aeriene – AEA (Association of European Airlines).

Inchide