Lista firmelor care fac angajări în această primăvară. Ce calități trebuie să ai ca să lucrezi pentru Microsoft, Google, BCR și Dacia

Redactor:
Simona Simionescu
Lista firmelor care fac angajări în această primăvară. Ce calități trebuie să ai ca să lucrezi pentru Microsoft, Google, BCR și Dacia
Firmele de IT&C, dar și din sectorul financiar-bancar, consultanță, inginerie și bunuri de larg consum, vor da drumul la recrutări în perioada următoare

Microsoft România continuă să facă noi angajări în 2011, după ceanul trecut, 40 de români au fost acceptați în echipa companiei. Șialte firme de IT&C, dar și din sectorul financiar-bancar,consultanță, inginerie și bunuri de larg consum, vor da drumul larecrutări în perioada următoare.

Anul acesta țintim aproximativ 50 de persoane,dintre care o parte importantă sunt destinate unor poziții noi(…) Ca strategie generală urmărim în continuare să ne poziționămca cel mai dorit angajator și să atragem cele mai bune talenteexistente pe piața în care activăm”, a declarat pentru gândul Cosmin Bordea, director deresurse umane la Microsoft România. În aceste condiții, până lasfârșitul anului, firma va număra în jur de 400 de angajați.

Nu este singurul angajator care își mărește echipa în 2011.O serie de alte firme, printre care KPMG, Google, IBM, BCR,Coca-Cola HBC, dar și Dacia Groupe Renault și Rompetrol, vor facerecrutări în curând, a declarat pentru gândul Dragoș Gheban, businessdevelopment manager în cadrul Catalyst Solutions, organizatorultârgului „Angajatori de top”.

Sunt doar o parte dintre numele importante de pe lista zecilorde companii care vor face angajări, iar startul se va da la târgulcare va avea loc la București în perioada 8-9 aprilie. Deocamdatănu se cunoaște câte locuri disponibile are fiecare dintreparticipanții la evenimentul dedicat tinerilor cu facultate șistudenților. Vestea bună este că, în general, primăvaraeste perioada în care companiile recrutează mai mult decât înrestul anului, potrivit organizatorilor.

„IT, contabilitate, consumer services și vânzări sunt câtevadomenii în care companiile și-au mărit echipele și în ultimii doiani. Aceste domenii au crescut constant și oferă și în acest momentun număr semnificativ de oportunități”, spune Gheban.

Modelul Microsoft:oameni cu ținută morală și capacitate deînvățare

Experiența nu este singura calitate pe care o caută angajatoriila miile de aplicanți care trimit CV-uri. De fapt, nuexistă un portret-robot al candidatului ideal, ci câtevatrăsături obligatorii pe care trebuie să le aibă cei care aspiră laun post într-o anumită companie.

La Microsoft, de exemplu, angajatul ideal trebuie să dovedeascăo înaltă capacitate de învățare, dar și responsabilitate și ținutămorală, detaliază Cosmin Bordea. Nu în ultimul rând,”disponibilitatea pentru o continuă reinventare și deschidereacătre noi provocări” sunt alte calități care completează profilulangajatului ideal.

Cei care au de gând să participe la târgul de joburi din apriliepot încă de pe acum să-și evalueze posibilitățile de reușită. Înprimul rând, ei trebuie să știe că posturile se adreseazătinerilor profesioniști cu experiență, care au studii superioare șicare vorbesc o limbă străină. Astfel, se caută cunoscătoride germană, franceză, italiană, spaniolă și olandeză, dar și decehă, slovacă, portugheză, rusă și suedeză. „Am remarcat în aceastăprimăvară un interes crescut pentru limbile străine vorbite înEuropa de Est”, spune Dragoș Gheban.

Oferte pentru studențiși masteranzi

Există oferte și pentru proaspeții absolvenți defacultate, dar și pentru studenți si masteranzi. Ei nu vorfi însă angajați cu acte și nu vor fi neapărat remunerați, ci vorfi primiți în diverse companii în cadrul unor programe speciale de”trainee și internship”, ocazie cu care tinerii vor căpătaexperiență. „În medie, 10-15% din persoanele care participă la unastfel de program primesc oferte de angajare din partea companieirespective”, explică reprezentantul târgului „Angajatori detop”.

Microsoft România, bunăoară, este o prezență constantă înuniversitățile de profil din București, Iași, Cluj-Napoca șiTimișoara, potrivit oficialilor companiei. Studenții care viseazăla un loc de muncă pot afla ce programe academice are Microsoft cuocazia discursurilor din cadrul ceremoniei de început de an dinaceste centre universitare. Laboratoarele dedicate tehnologiilorcompaniei de IT&C și cursurile „after-hours” pentru studențisunt alte posibilități de a intra în contact cu Microsoft.

România, pe locul doi înUE după creșterea costului muncii

Costul orar al forței de muncă a crescut cu 5,4% în România înultimele trei luni ale anului 2010 comparativ cu aceeași perioadă aanului precedent. Țara noastră ocupă astfel locul al doilea lanivel european, în funcție de avansul indicatorului, după Bulgaria,cu 7,6%, arată datele Oficiului European de Statistică (Eurostat).Indicatorul ia în calcul atât cheltuielile salariale, cât și pecele indirecte

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Pe cine vor vota bucureștenii la alegerile parlamentare. Acum e oficial
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide