• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

PROTESTE la IAȘI. 500 de oameni cer demisia Guvernului

PROTESTE la IAȘI. 500 de oameni cer demisia Guvernului
Aproximativ 500 de persoane protestează, vineri după-amiază, în Piața Palatului Culturii din Iași, cerând demisia Guvernului, mitingul fiind organizat de sindicatele ieșene din educație și sănătate, transmite corespondentul Mediafax.

Aproximativ 500 de persoane protestează, vineri după-amiază, în Piața Palatului Culturii din Iași, cerând demisia Guvernului, mitingul fiind organizat de sindicatele ieșene din educație și sănătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii poartă pancarte cu mesaje, precum: „Libertate”, „Vrem guvern tehnocrat, să ne scoată din rahat”, „Jos Băsescu dictatorul, asta cere tot poporul” și „Funeriu la final să dea test inițial”.

La mitingul care a început în jurul orei 16.00 participă sindicaliști din educație și sănătate, dar și pensionari și oameni simpli.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, Laviniu Lăcustă, a declarat că protestul nu se referă doar la condițiile precare ale profesorilor și angajaților din sănătate, ci și la atitudinea arogantă a celor care se află la guvernare.

„Nu neapărat aspectele financiare sunt dureroase, cu care aproape ne-am obișnuit, ci modul arogant în care suntem tratați. Multe acte normative sunt trecute prin asumare, fără ca noi să fim consultați. Îi spunem ministrului Funeriu că e momentul să plece. La fel, față de Traian Băsescu și față de guvernanți, avem un singur mesaj: să plece”, a afirmat liderul sindical Laviniu Lăcustă.

În zonă sunt mobilizați zeci de jandarmi și polițiști, protestul având loc în imediata apropiere a Prefecturii ieșene.

Mitingul este programat să se încheie la ora 20.00.

Inchide