România, condamnată de CEDO pentru insuficienta protecție a cetățenilor împotriva câinilor vagabonzi

Redactor:
Octav Ganea
România, condamnată de CEDO pentru insuficienta protecție a cetățenilor împotriva câinilor vagabonzi
Statul român a fost condamnat de CEDO pentru că nu a luat suficiente măsuri de protecție a cetățenilor împotriva câinilor vagabonzi, după o reclamație a unei femei de 71 de ani care a fost mușcată violent de mai mulți câini în București, în 2001.

Statul român a fost condamnat de CEDO pentru că nu a luatsuficiente măsuri de protecție a cetățenilor împotriva câinilorvagabonzi, după o reclamație a unei femei de 71 de ani care a fostmușcată violent de mai mulți câini în București, în 2001.

În cauza deschisă la CEDO de Georgeta Stoicescu, în prezentdecedată, și continuată apoi de soțul acesteia, Georgel Stoicescu,statul român a fost găsit vinovat pentru încălcarea articolului 8din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, referitor la dreptulla viață privată, și a articolului 6, referitor la dreptul de aavea acces la justiție.

Potrivit unui comunicat de marți dat de instanța europeană,judecătorii de la Strasbourg au decis ca soțul femeii mușcate decâini în 2001, în cartierul bucureștean Pajura, să primească daunede 9.000 de euro.

Reclamanta a pretins în fața instanței europene că autoritățilelocale nu au luat măsurile necesare pentru a rezolva problemacauzată de numărul mare de câini vagabonzi din București și pentrua garanta securitatea și sănătatea locuitorilor.

Ea a reclamat, de asemenea, faptul că i-au fost respinse douăacțiuni civile împotriva Primăriei, instanțele din România care audat aceste decizii invocând faptul că reclamanta nu a plătit taxelejudiciare pentru respectivele cereri.

Ovidiu Vanghele, [email protected]

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide