România sub COD PORTOCALIU – ninsori puternice, drumuri blocate. Lista județelor în care școlile sunt închise

Redactor:
Gândul
Răspunsul la întrebarea pe care ne-o punem cu toții

România se confruntă cu al treilea val de ninsori din acest an. Începând cu ora 12:00, toate județele din jumătatea sudică a țării și Dobrogea se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, valabilă până mâine la ora 14:00. Astfel, sunt afectate municipiul București și județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzău, Ialomița, Călărași, Galați, Brăila, Constanța, Tulcea.

În județul Vrancea a intrat în vigoare starea de alertă. Toate drumurile naționale din județele Buzău, Ialomița, Galați, Brăila, Vrancea, Tulcea și Călărași au fost închise, luni, începând cu ora 12.00, din cauza ninsorilor. În prezent, 24 județe sunt afectate de condițiile meteo, 111 drumuri naționale sunt închise, iar 117 localități sunt izolate. Șase oameni au murit în ultimele 24 de ore. Peste 7000 de unități de învățământ din 12 județe și București vor fi închise marți.

Cât mai ține iarna? Data de la care vremea SE VA ÎNCĂLZI

ANUNȚUL făcut, în urmă cu puțin timp, în atenția tuturor ȘOFERILOR DIN BUCUREȘTI

 

Drumuri închise, drumuri blocate, drumuri înzăpezite în țară: LISTA DINAMICĂ

 

Peste 330 de trenuri au fost anulate

 

Curse anulate pe Aeroportul Otopeni

LISTA JUDEȚELOR UNDE ȘCOLILE SUNT ÎNCHISE

gândul vă prezintă desfășurarea evenimentelor:

UPDATE 06:43 Codul portocaliu a fost ridicat în județele din Oltenia, dar rămâne valabil în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. În acest moment, autostrada A2 și 46 de drumuri naționale sunt închise din cauza viscolului. De asemenea, 348 de trenuri au fost anulate.

UPDATE 19:22 În acest moment, 24 județe sunt afectate de condițiile meteo, 111 drumuri naționale sunt închise, 117 localități sunt izolate, adică fără acces la drumurile naționale, potrivit bilanțului făcut de ministrul de Interne, Gabriel Berca.

UPDATE 18:43 Prefectul județului Buzău, Paul Beganu, a declarat că în județ nu se impune în acest moment decretarea stării de urgență așa cum ceruse șeful Consiliului Județean, Victor Mocanu, însă primarii din localitățile care se confruntă cu probleme pot solicita instituirea stării de alertă.

UPDATE 18:42 Cursurile vor fi suspendate, marți, în 7.156 de unități de învățământ în care învață 1.103.635 de elevi, în județele Argeș, Buzău, Călărași, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Mehedinți, Olt, Prahova, Vrancea și în municipiul București școlile și grădinițele închise în totalitate.

UPDATE 18:35 Zeci de pacienți din Prahova care au nevoie de dializă și care locuiesc în zone în care drumurile sunt blocate sau greu accesibile au fost internați în spital, iar aproape 20 de femei gravide care ar trebui să nască în perioada următoare s-au prezentat la Maternitatea din Ploiești, în urma avertizării cod portocaliu.

UPDATE 18:28 DN 6, care face legătura între Drobeta Turnu Severin și Orșova, a fost închis după producerea a patru avalanșe care au blocat drumul. Zeci de mașini au rămas blocate

UPDATE 18:20 Federația Română de Rugby a anunțat, luni, că zeci de sportivi de la cluburi din București și din țară vor participa, marți, la acțiuni de deszăpezire, pentru a sprijini populația afectată de condițiile meteo nefavorabile. Sportivii și oficialii FRR vor acționa în Capitală în zona Spitalelor Grigore Alexandrescu, Sf. Maria, Filantropia, Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență, de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și la cel de Oftalmologie.

UPDATE 18:12 Douăzeci de pompieri ai ISU Buzău care au plecat, luni, cu alimente și motorină către localitatea buzoiană Valea Salciei, izolată de peste două săptămâni, au rămas înzăpeziți la patru kilometri de destinație, fiind nevoiți să lase ajutoarele într-o localitate învecinată.

UPDATE 17:53 Traficul pe București- Pitești (A1) a fost redeschis pentru autovehiculele sub 3,5 tone.

UPDATE 17:48 Mai multe artere principale din Capitală vor fi închise alternativ luni seară, începând cu ora 22.30, pentru ca utilajele să poată deszăpezi și degaja zăpada acumulată la marginea carosabilului.

UPDATE 17:37 Cursurile din învățământul preuniversitar vor fi suspendate, marți, în municipiul București și în județele Argeș, Buzău, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Mehedinți, Olt, Prahova și Vrancea.

UPDATE 17:27 Principalele artere de circulație din sectorul 4 vor fi închise alternativ, luni, de la ora 22.00, pentru deszăpezirea eficientă a străzilor afectate de căderile mari de zăpadă.

Un bărbat curăță un trotuar din Bucuresti. Octav Ganea/ MEDIAFAX FOTO

UPDATE 17:01 Oprescu și Negoiță fac apel la cetățeni să se implice: „Nu putem aștepta o minune din cer”

Bulevardul Eroilor din București. Octav Ganea/ MEDIAFAX FOTO

UPDATE 16: 58 Liniile de autobuze 301, 335, 131 și liniile express 780 și 783 vor circula după indicațiile agenților de la Poliția Rutieră și vor întoarce la Piața Presei din cauza închiderii circulației pe DN1 între București și Bărcănești, a declarat purtătorul de cuvânt de la RATB, Brândușa Raeceanu.

UPDATE 16:47 Băsescu, despre deszăpezire: Administrațiile locale au fost depășite și de multe ori dezinteresate

UPDATE 16: 18 Toate unitățile de învățământ din Buzău, județ în care toate drumurile naționale sunt blocate din cauza zăpezii, vor rămâne închise marți și miercuri, a anunțat șeful Inspectoratului Școlar Buzău, Florina Stoian.

UPDATE 16:13 O ambulanță încearcă de mai multe ore să ajungă la o femeie care a născut acasă, luni dimineață, în localitatea buzoiană Padina, dar și la un bărbat care a suferit o fractură și are dureri foarte mari, drumul fiind extrem de anevoios din cauza zăpezii și a vizibilității reduse.

UPDATE 16:04 Cinci familii cu copii din două cartiere mărginașe ale orașului Rîmnicu Sărat au fost evacuate, luni, de autoritățile locale din cauza condițiilor precare în care locuiau, într-un spațiu extrem de mic și fără căldură, oamenii fiind cazați în sediul Primăriei orașului.

UPDATE 15:57 VISCOLUL „îngheață” CREȘTEREA ECONOMICĂ. La Comisia de Prognoză se calculează ACUM impactul asupra PIB

UPDATE 15:48 Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare le-a solicitat șefilor de la direcțiile de drumuri și poduri (DRPD) din regiunile neafectate de vremea extremă să trimită din utilajele de deszăpezire de care dispun în zonele afectate din sudul și sud-estul țării, pentru a debloca cât mai rapid drumurile.

UPDATE 15:40 Cristian Tudor Popescu: Sinistrați și siniștri

UPDATE 15: 34 DN1 va fi închis între orele 16:00 și 17:00, de la fântâna Miorița la kilometrul 39.

UPDATE 15:17 Traficul pe sensul de intrare în țară prin Vama Nădlac a fost restricționat, luni, pentru camioanele cu masa mai mare de 7,5 tone, astfel că TIR-urile rămân parcate pe teritoriul Ungariei.

UPDATE 14:31 Regele Mihai a autorizat trimiterea a cinci camioane cu lemne de foc, în regim de urgență, în zonele defavorizate, informează Casa Regală, precizând că transportul acestora va fi făcut în parteneriat cu MApN.

UPDATE 14:18 Toate unitățile de învățământ din 94 de comune și orașe din județul Prahova vor fi închise, marți și miercuri, din cauza ninsorilor, rămânând deschise doar școlile și grădinițele din zece orașe.

UPDATE 14:11 Traficul rutier prin Vama Albița, cea mai importantă de pe granița de est a României, a fost închis, luni la prânz, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza ninsorilor puternice.

UPDATE 14:05 Șapte linii feroviare sunt închise luni și 301 trenuri sunt anulate, iar în zonele avertizate cu Cod portocaliu de ninsori, în care sunt linii deschise, CFR Călători va încerca să mențină cel puțin un tren de călători pe relație, pentru a se asigura legătura feroviară.

Un bărbat iese pe ușa casei încadrată de nămeți de aproximativ trei metri înălțime, în localitatea Cârligele, județul Vrancea. George Noapteș/ MEDIAFAX FOTO

UPDATE 13:38 O pasageră a aeronavei Craiova -Timișoara care a ieșit, luni, de pe pistă în momentul în care încerca să decoleze a fost rănită la un picior, ea susținând că pasagerii au fost nevoiți să sară din avion, de teama unei explozii, existând miros de gaz.

Persoana rănită a fost preluată de o ambulanță de pe aeroportul din Craiova. Tibi Bologh

UPDATE 13:29 Secretarul de stat al Ministerului Administrației și Internelor pentru relația cu prefecturile, Mihai Capră, a declarat că 54 de localități sunt izolate, dintre care 21 în Vrancea, și 94 de drumuri județene sunt blocate. Numărul oamenilor afectați de fenomenele meteorologice este estimat în aceste localități la 5.431.

UPDATE 13:27 În România au murit în total 74 de oameni prin hipotermie severă de la avertizarea de Cod galben de ger, emisă de meteorologi, până luni, majoritatea vicimelor fiind găsite în spații libere. Șase dintre cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

UPDATE 13:13 Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea, a declarat că în județ sunt izolate 17 localități, după ce Mihai Capră a spus că un număr de 21 de localități se află în această situație. „Mă credeți pe mine sau pe Capră?”, a întrebat Oprișan.

UPDATE 13:12 Primăria Capitalei face apel la bucureșteni să renunțe, pe cât posibil, să mai circule cu autoturismele proprii, să nu parcheze pe prima bandă de circulație și să nu blocheze căile de acces pentru a facilita intervenția operatorilor de deszăpezire.

UPDATE 13:06 Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a declarat, luni, că nu a mai fost solicitată până la acest moment starea de alertă în alt județ decât Vrancea și a reiterat apelul către președinții consiliilor județene și prefecți să aibă o colaborare în teritoriu pentru a nu avea probleme.

Militarii deszăpezesc un drum, în localitatea Ciuslea, județul Vrancea. George Noapteș / MEDIAFAX FOTO

UPDATE: 13:02 Traficul pe drumul Național 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu este întrerupt, luni, între Brezoi și Călimănești, la kilometrul 200, din cauza unei avalanșe de zăpadă de pe versanți, precum și la Călimănești, după ce un tir a derapat și a blocat în totalitate șoseaua.

UPDATE 12:56 Toate drumurile naționale din județele Buzău, Ialomița, Galați, Brăila, Vrancea, Tulcea și Călărași au fost închise, luni, începând cu ora 12.00, din cauza ninsorilor, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

UPDATE 12:51 Un avion care trebuia să plece de la Craiova înspre Timișoara a ieșit de pe pistă din cauza vizibilității reduse din timpul ninsorii. „Nu a mai văzut direcția și s-a dus ușor pe dreapta”, a declarat directorul aeroportului, Mircea Dumitru.

UPDATE 12:43 Peste 3.800 de unități de învățământ sunt închise, luni, din cauza condițiilor meteorologice. Numărul lor va crește marți când Prefectura Dolj și ISMB au anunțat deja suspendarea cursurilor în respectivul județ și în Capitală.

UPDATE 12:35 În București, traficul este îngreunat din cauza ninsorii abundente, șoferii rulând cu o viteză de aproximativ 20 de kilometri la oră, întrucât vizibilitatea este redusă.

UPDATE 12:27Zeci de tir-uri care au intrat în țară prin vămile din Arad și se îndreptau spre Capitală sau spre județe din sud au fost oprite de polițiști, luni dimineață, în parcări din județul Hunedoara, în condițiile în care ar fi trebuit să treacă prin zone unde drumurile sunt închise din cauza zăpezii. Jandarmii le împart apă minerală, pâine, conserve, cornuri și ceai.

Mai multe tiruri stau aliniate la ieșirea din Craiova pentru că traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masa totala maxima mai mare de 3, 5 si 7,5 tone. Tibi Bologh / MEDIAFAX FOTO

UPDATE 12:21 În ultimele 24 de ore, șase persoane și-au pierdut viață, potrivit subsecretarului de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.

UPDATE 12:14 Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne a declarat că nu poate spune cu exactitate câte localități sunt izoltate în acest moment, la nivelul întregii țări.

UPDATE 12:13 În județul Vrancea a intrat în vigoare starea de alertă, care permite autorităților „să dispună orice măsuri care sunt necesare pentru înlăturarea stării de forță majoră”. Aceasta este valabilă până marți la ora 14:00. Aproximativ 6.000 de persoane din 21 de sate din Vrancea continuă să fie izolate.

UPDATE 11:55 Școlile din județul Dolj, unde cursurile sunt întrerupte din cauza ninsorilor abundente, vor rămâne închise și marți. Cursurile din învățământul preuniversitar sunt suspendate luni și marți în toate școlile din județele Gorj, Giurgiu, Mehedinți și Vrancea, iar doar luni în unitățile de învățământ din Olt, în timp ce în Buzău vor fi închise luni doar școlile din mediul rural.

UPDATE 11:38 Cursurile din învățământul preuniversitar din Capitală vor fi suspendate marți

UPDATE 11:37 Personalul Serviciului de Ambulanță București Ilfov este nevoit să meargă pe jos sute de metri cu truse și tărgi, pentru a ajunge la pacienți, din cauza circulației dificile din București.În ultimele 24 de ore, SABI a înregistrat 1.165 de cazuri, dintre care 675 urgențe.

UPDATE 11:24 Prefectul de Buzău, Paul Beganu, a declarat că primele drumuri accesibile după ninsorile și viscolul care au paralizat zona de câmpie a județului au fost cele spre cârciumi. „Știți unde s-au desfăcut primele căi de acces? Dar nu cu lopata. Prin mers. La cârciumi. I-am arătat și premierului din mașină, la Săgeata. Primele locații unde s-a intrat au fost cârciumile. Pe stânga erau porțile blocate de 50 de centimetri de zăpadă, fântâna era acoperită de un metru de zăpadă, iar dincoace totul era deblocat la cârciumă”, a declarat prefectul de Buzău.

Vezi aici vremea pe 15 zile

UPDATE 11:16 Traficul rutier din București se desfășoară în limite normale pentru condițiile meteorologice existente. Până în prezent nu s-au înregistrat accidente grave, fiind semnalat doar un singur semafor care nu funcționează. La ieșirile pe DN2, DN3 și DN4 sunt restricții.

UPDATE 10:42 Victor Ponta a declarat că a cerut președintelui declararea stării de urgență în județul Vrancea.

UPDATE 10:30. Un bărbat de 61 de ani din comuna buzoiană Scutelnici a murit în noaptea de duminică spre luni, în timp ce prelua ajutoare pentru oamenii izolați, în condițiile în care ambulanța nu a putut ajunge la el din cauza drumurilor blocate de zăpadă.

UPDATE 10:13 Șase linii feroviare sunt închise în această dimineață din cauza ninsorii și a viscolului, iar 214 trenuri sunt anulate. Pe alte 12 linii se circulă restricționat.

UPDATE 10:05. 15 mașini au fost suprinse de avalanșă pe DN 6, în zona Hidrocentralei Porțile de Fier 1. Traficul este în prezent blocat între Drobeta Turnu Severin și Orșova.

MEGA-LOVITURĂ pentru Universitatea Craiova. Fotbalistul care a rupt plasele în Italia, Elveţia şi Portugalia semnează...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
Anunţ BOMBĂ despre pensii! Se schimbă TOT! Lovitură mare pentru pensionari
Vaccinare anti-Covid-19 în România: Liber la programări pentru imunizare cu serul Pfizer. Persoanele care se...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
VIDEO. O femeie și-a folosit lenjeria intimă pe post de mască de protecție
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Eveniment astrologic important azi, 27 februarie. Ce nu ai voie să faci diseară, sub nicio...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide