• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Sărbătoare la mare: marșuri ale chelnerilor și bucătarilor. Unde se duce Udrea de Ziua Muncii

Sărbătoare la mare: marșuri ale chelnerilor și bucătarilor. Unde se duce Udrea de Ziua Muncii
Pe ultima sută de metri înainte de 1 Mai, hotelierii fac tot posibilul pentru a atrage turiști la malul mării. Ultima găselniță: sute de chelneri, cameriste, bucătari și marinari din hotelurile de pe litoral vor defila prin stațiuni, îmbrăcați în costumele de lucru "pentru a demonstra forța turismului din zonă".

Pe ultima sută de metri înainte de 1 Mai, hotelierii fac totposibilul pentru a atrage turiști la malul mării. Ultima găselniță:sute de chelneri, cameriste, bucătari și marinari din hotelurile depe litoral vor defila prin stațiuni, îmbrăcați în costumele delucru „pentru a demonstra forța turismului din zonă”. Uriașulconvoi – care va cuprinde și recepționeri, barmani, ghizi,animatoare, DJ, marinari, salvamari și ansambluri de dansuri dinConstanța – ar urma să ajungă în Mamaia, Eforie și Neptun, după cuma anunțat Corina Martin, președintele Asociației Naționale aAgențiilor de Turism (ANAT).

La rândul lor, oficialii Ministerului Dezvoltării Regionale șiTurismului pregătesc și ei acțiuni de promovare a litoralului, pecare ministrul Elena Udrea le va anunța astăzi. „Ne vom concentrape sudul litoralului, care este mai deficitar din punctul de vedereal promovării și investițiilor”, a declarat pentru Gândul unoficial al ministerului. În ciuda acestor desfășurări de forțe,numărul românilor care își vor petrece 1 Mai pe litoralul românescar putea fi de trei de ori mai mic față de aceeași perioadă aanului trecut, după cum estimează oficialii ANAT.

„Litoralul românesc va fi destinația numărul 1 a românilor de 1Mai. Peste 15.000 de români sunt așteptați de hotelierii români laMarea Neagră în acest an (față de circa 50.000 în 2009 – n. red.),dar anul trecut sejurul a fost mai lung față de anul acesta. În2009 noi estimam 17.000-18.000 de turiști pe litoral înainte deacțiunea Ministerului Turismului, în schimb în preajma zilei de 1Mai cifra s-a mărit substanțial”, a declarat pentru Gândul TraianBădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT. Anul trecut aproape100.000 de turiști și-au petrecut minivacanța de 1 Mai pe litoralulromânesc, dintre care jumătate s-au cazat în hoteluri, potrivitinformațiilor furnizate de reprezentanții agențiilor de turism.

Hotelurile de fițe cu piscină, deja ocupate

În acest an pe litoralul Mării Negre vor fi deschise în perioadamenționată 50 de hoteluri, cu o capacitate de peste 20.000 delocuri. Cea mai ieftină ofertă de 1 Mai este… citește mai departe în paginaurmătoare

Inchide