Șerban Foarță a încetat colaborarea la Dilema veche pentru că nu vrea să fie coleg cu Sever Voinescu

Redactor:
Vlad Mironescu
Șerban Foarță a încetat colaborarea la Dilema veche pentru că nu vrea să fie coleg cu Sever Voinescu
Scriitorul Șerban Foarță a încetat colaborarea la Dilema veche pentru că nu vrea să fie "coleg" cu Sever "Cotoi" Voinescu, despre care spune că este "un personaj nefrecventabil", într-o scrisoare trimisă lui Mircea Vasilescu, redactor-șef al publicației.

Scriitorul Șerban Foarță a încetat colaborarea la Dilema vechepentru că nu vrea să fie „coleg” cu Sever „Cotoi” Voinescu, desprecare spune că este „un personaj nefrecventabil”, într-o scrisoaretrimisă lui Mircea Vasilescu, redactor-șef al publicației.

„Domnule Vasilescu, dragă Mircea, întrucât dl Sever [Cotoi]Voinescu, deținător, la Dilema veche, al unei rubrici permanente,anume «Axa dus-întors», e, în opinia mea, un personajnefrecventabil, mă văd constrâns a-mi înceta colaborarea, totpermanentă, la această foaie – la care (ca și la tine personal)mărturisesc că țin nedezmințit… În preajma, însă, a persoaneiamintite, am dezagreabila senzație că, dintr-un simplu colaborator,devin, din șapte-n șapte zile, un, mai curând, colaboraționist”, searată în scrisoarea semnată, „cu amărăciune”, de ȘerbanFoarță.

Scrisoarea este datată 1 octombrie 2010 și a fost publicată peAgențiadeCarte.ro. Totodată, AgențiadeCarte.ro, un proiectcoordonat de scriitorul Dan Mircea Cipariu, anunță că susținepublic „gestul etic al poetului și traducătorului ȘerbanFoarță”.

Contactat de MEDIAFAX, Șerban Foarță spune că nu-l cunoaștepersonal pe Sever Voinescu, însă i-a observat „evoluția” dinultimele luni.

„Nu-l cunosc personal și nici impersonal (…). De trei-patru luni,văzând evoluția acestui domn, mi se părea puțin jenant să fim«colegi»”, a spus Șerban Forață. El a făcut referire la „problema”din Parlament, de la votarea Legii Pensiilor, când Sever Voinescu,secretarul Camerei Deputaților, a „măsluit” la numărătoarea devoturi, fiind alături de Roberta Anastase, președintele CamereiDeputaților.

„După câteva zile după problema Parlamentului, a mai emis, pe postde aghiotant al lui Milică Boc, teoria unor lovituri de stat datede moguli”, a mai spus Șerban Foarță, precizând că nu din cauza luiDinu Patriciu a renunțat la onorariul pe care îl primea de laDilema veche.

„Habar n-am avut până acum trei săptămâni, pentru că stau laTimișoara, că sponsorul acestei reviste este Dinu Patriciu. Nu mămogulește chestia asta și nu am nimic de reproșat domnului DinuPatriciu și nici nu știu dacă ce se spune despre el este un adevărsau o veritabilă calomnie”, a mai spus scriitorul ȘerbanFoarță.

Șerban Foarță are de circa șase ani o rubrică săptămânală la Dilemaveche, intitulată în ultimii ani „Gazela de perete”.

Dilema veche este o revistă săptămânală de opinie, parte atrustului Adevărul, controlat de omul de afaceri DinuPatriciu.

Până în momentul difuzării acestei știri, Mircea Vasilescu,redactor-șef al publicației Dilema veche, nu a putut fi contactat.(Madalina Cerban, [email protected])

Inchide