Un austriac vrea să construiască în Bucegi ZAMORA, o stațiune de cinci stele în valoare de un miliard de dolari

Redactor:
Gândul
Plecând de la constatarea că românii cheltuiesc anual 60 de milioane de euro pentru a-și face vacanțele în Austria, Kurt Neuschitzer spune că le va aduce românilor Austria în Bucegi, cu ceea ce are ea mai bun: servicii de cinci stele și "entertainment".

Plecând de la constatarea că românii cheltuiesc anual 60 demilioane de euro pentru a-și face vacanțele în Austria, KurtNeuschitzer spune că le va aduce românilor Austria în Bucegi, cuceea ce are ea mai bun: servicii de cinci stele și”entertainment”.
„Aveți de toate, natură, peisaje, munte, mare, dar vălipsește ceva. Acest ceva se numește entertainment!” Noulconcept pe care omul de afaceri austriac Kurt Neuschitzer îlpropune românilor prin construirea stațiunii de cinci stele Zamoraeste axat pe „distracție”. „Nu vom construi un hotel, ci o stațiuneîntreagă, nu vom construi o pârtie de schi, ci un întreg complexsportiv, nu vom construi un restaurant, ci un întreg centru depetrecere a timpului liber, în care vom avea parc de distracție,restaurante și spații de shopping”.

Prezentarea Zamorei („Zamora Golf, Ski and Holiday Resort”) aavut loc ieri, la secțiunea de turism a forumului de afaceriarab-român la care au participat investitorii din Golf, precum șioameni de afaceri din România și Europa. Șeicii s-au arătatinteresați de ceea ce ar putea deveni o potențială bază deagrement, care are toate șansele să devină o nouă referință peharta turistică a României, alături de stațiunile tradiționale dinPoiana Brașov, Maramureșul istoric sau din Bucovina.

  • Kurt Neuschitzer este proprietarul Castelului Cantacuzino dinBușteni. Austriecii vor să-l recondiționeze și să îl integreze înviitoarea stațiune de lux. În accepțiunea investitorilor, învecinătatea castelului va fi construit un hotel ultraluxos, de 5stele, dotat cu facilități de ultimă oră: centre SPA, săli defitness și de masaj. Vechea clădire va avea un domeniu de 40 dehectare de pădure, care va fi o oază de liniște.


O zonă de pădure va fidefrișată ca să lase loc „orașului verde”

La 130 de kilometri de București, orașul Bușteni, înconjurat demunți, e, în opinia investitorului, locul perfect pentru a adăpostiZamora sau „orașul verde”, o citadelă unde românii vor învăța cumsă se relaxeze și să se bucure de o distracție „high level”, de tipoccidental. Motivația austriacului: „Regiunea e una dintre cele maipopulare destinații pentru iubitorii de munte și ai sporturilor deiarnă și reprezintă unul dintre cele mai mari potențiale turisticeale României, o țară bogată în resurse, dar unde românii nu știu săse distreze”.

Zamora va adăposti Palatul Cantacuzino, un important monumentistoric din patrimoniul național. Stațiunea de agrement se vaîntinde pe o suprafață de 1.000 de hectare și va fi mărginită deSinaia și Azuga. Deocamdată, până la semnarea contractelor,austriacul se confruntă cu o singură problemă: Zamora, în starea eiinițială, nu e decât o întinsă pădure care, de dragul implementăriiproiectului, va trebui defrișată. Dacă va avea acceptul să taiecopacii, promisiunile lui sunt destul de mari. „Zamora Golf, Skiand Holiday Resort vă va răsfăța cu o experiență unică de a văpetrece timpul liber sau vacanța, înconjurați de niște împrejurimiextraordinare, dovedind un respect deosebit pentru mediulînconjurător: bioenergie și Hydro Plants, spații de locuit și dedivertisment în mijlocul naturii”, afirmă oficialii companieiZamora la începutul portofoliului de prezentare.

Ce puteți găsi înZamora: vara va fi ca iarna

  • În primul rând, austriecii nu vor să construiască o stațiunesezonieră, axată pe o singură formă de agrement. Profilul ei e multmai diversificat față de ce ne-am obișnuit. Pe lângă perspectivaunui Campionat de Golf, sub patronajul Academiei de Golf și alComitetului Olimpic Român, Zamora va oferi și instructaj,antrenamente și competiții pentru cei mai puțin familiarizați cuacest sport.
  • Pentru iarnă, investitorul plănuiește un centru de practicare asporturilor de sezon, pârtiile de schi fiind principalăatracție.
  • Stațiunea va beneficia și de o bază de echitație, de unhipodrom aferent unde doritorii pot concura în cadrul întrecerilororganizate aici. Iubitorii de animale pot vizita grajdurile pentrua se familiariza și împrieteni cu caii pe care îi vor folosi pentrucălărit.
  • Multi-Fun Zone va avea cluburi la subsol, restaurante, săli depetreceri și de organizare de evenimente, precum și un amfiteatrucu o capacitate de 1.300 de locuri. Va fi construit un parc dedistracții acvatic care va putea fi vizitat de peste 1.500 depersoane zilnic.


Hotel de cinci stele lângă CastelulCantacuzino

În Zamora se vor putea închiria și cumpăra case. Investitorulaustriac spune că, deși stațiunea se va adresa cu preponderențăcelor cu bani mulți, familiile cu un buget redus își vor permite săînchirieze un apartament o săptămână la munte, în viitorul complexcare va fi construit în apropierea bazei sportive și deagrement.

Aurica Stan
[email protected]

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Cea mai scumpă mașină din lume. De ce a fost vândută cu 16,7 milioane euro
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Andreea Raicu, adevăratul motiv pentru care a renunțat la televiziune! ”Aveam viața la care visa...
Inchide