Vasile Blaga și Traian Igaș s-au trezit că au „căsuțele” sparte de jandarmul Virgil. Igaș povestește cum s-a întâmplat: „Hackerul avea o anumită dibăcie”

Vasile Blaga și Traian Igaș s-au trezit că au „căsuțele” sparte de jandarmul Virgil. Igaș povestește cum s-a întâmplat: „Hackerul avea o anumită dibăcie”
A pătruns în intimitatea lor:

UPDATE Magistrații au respins cererea procurorilor, astfel că hackerul „Virgil” va fi cercetat în libertate. Procurorii DIICOT vor face recurs la această decizie.

Procurorii DIICOT cer, miercuri, Judecătoriei Sectorului 5 arestarea preventivă a unui fost jandarm din Constanța, Florin Nicolae, suspectat că ar fi spart mail-urile mai multor oficiali, printre care și cel al fostului ministru de Interne Traian Igaș.

Reprezentanții DIICOT au confirmat pentru gândul că fostul jandarm a spart patru adrese de email. Printre acestea se numără și adresa de email de la Senat, a fostului ministru de Interne Vasile Blaga. În cazul lui Traian Igaș, emailul spart a fost cel personal, de pe domeniul yahoo.com, a explicat pentru gândul Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Constanța, unde Florin Nicolae, alias hackerul „Virgil”, a fost angajat.

„Pe 22 martie am primit două emailuri de pe adresa domnului Traian Igaș și de la domnul Vasile Blaga, de pe adresa de la Senat. Era vorba despre niște reclamații la adresa conducerii Jandarmeriei Constanța, însă nu aveau antet și conțineau greșeli gramaticale, iar cea de la domnul Blaga era semnată cu ‘șeful Senatului'”, a declarat pentru gândul Sorin Trancă.

Florin Nicolae a fost disponibilizat de la Jandarmeria Constanța în luna septembrie 2011. El lucra la o subunitate de pază de obiective și nu a avut abateri disciplinare grave.

Totul s-a întâmplat la jumătatea lunii februarie, a povestit, pentru gândul, fostul șef al Internelor, Traian Igaș, care la momentul atacului informatic nu mai era ministru.

Am încercat să-mi accesez email-ul și am văzut că e blocat, am văzut că există o defecțiune. Am făcut încercări să-mi recuperez parola și mi-am dat seama că a fost schimbată. Mi-am dat seama că a avut loc un atac.Ulterior au apărut și semne. Am sesizat imediat poliția”, a spus Igaș. Fostul ministru susține că hackerul a contactat familia folosindu-se de identitatea sa. „Comunicase cu membrii familiei. A cerut mai multe informații, parola de la contul fiicei mele. Sigur că a putut să vadă tot de pe adresa de email însă nu erau lucruri deosebite. Erau lucruri ușoare, nu cu greutate, comunicate pentru că o foloseam și pentru biroul parlamentar”, a adăugat Igaș.

Fostul ministru a declarat că „într-o primă fază nu stia de unde acționează” hackerul, însă acesta a fost identificat. „Am sesizat organele de poliție. Băieții și-au făcut treaba. A încercat să nu se lase identificat, avea o anumită dibăcie. Această întâmplare ar trebui să fie un semnal: să-i descurajăm pe cei care au asemenea practici și să-i sensibilizăm pe oameni ca atunci când se confruntă cu asemenea situații să reclame imediat”, a mai spus fostul ministru.

Vasile Blaga a comentat și el incidentul, la Parlament: „Am înțeles acum de la colegi că da, dar să își facă justiția datoria. Trebuie să recunosc că nu am simțit”.

Când a primit emailurile false de la hackerul „Virgil”, Jandarmeria Constanța a alertat SIPI Constanța și DIICOT Constanța.

Fostul jandarm a fost audiat, marți, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), la sediul central, pe numele lui fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pentru accesarea fără drept a unui sistem informatic.

Florin Nicolae a fost adus la Judecătoria Sectorului 5, instanța urmând să decidă dacă admite propunerea procurorilor și emite pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă.

Potrivit DIICOT, hackerul, fost jandarm, este din Constanța, are 30 de ani și folosea numele „Virgil” când accesa sistemele informatice. Acesta este suspectat că ar fi spart adresele de mail ale mai multor oficiali, printre care și cel al fostul ministru de Interne Traian Igaș.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide