A doua scrisoare a lui Năstase de la Rahova. Ce mesaj are fostul premier după încă o noapte după gratii

Publicat: 08 01. 2014, 21:18
Actualizat: 08 07. 2016, 00:05

Din spatele gratiilor, Adrian Năstase își continuă seria postărilor de pe blog, a doua zi de detenție venind cu un nou mesaj de acuzare a președintelui Traian Băsescu. După ce marți a susținut că judecătorii care l-au condamnat sunt „instrumente de luptă” ale șefuli statului, fostul premier își continuă teoria cu noi argumente. „El (Băsescu -n.red) spunea atunci că dosarul a pornit de la denunțuri ale unor „colegi de partid” – Sergiu Sechelariu și Irina Jianu. Minciună, evident. Dosarul e public. Nu există astfel de denunțuri. În schimb, în urma unor controale financiare ordonate de DNA, în 2005-2006 la firmele lui Sechelariu, administratorul firmei, Cristina Popa a fost pusă sub învinuire și apoi, în schimbul denunțului împotriva noastră, a fost transformată în martor”, susține el.

Fostul premier afirmă că, în 2002, șeful statului, pe atunci primar al Capitalei, a încercat blocarea construcției din Zambaccian, iar apoi, în 2004, n campania electorală, Mona Muscă din partea Alianței DA a sesizat parchetul în privința terenului.

„După alegeri, la 4 noiembrie 2005, Daniel Morar, proaspăt numit la conducerea DNA de Băsescu și Macovei, a redeschis dosarul. (…) Ceea ce este important însă, este faptul că la întrebarea mea, generată de articolele de presă, băgate pe „surse judiciare”, dacă DNA a redeschis dosarul Zambaccian, Morar, la începutul lunii noiembrie, îmi răspundea că nu dar, după o zi sau două, în 4 noiembrie, de aniversarea zilei de naștere a lui Băsescu, DNA a anunțat că a fost redeschis dosarul Zambaccian! Cum ar spune francezii „Tel maître, tel valet”. Informațiile la presă fuseseră date, evident, de oamenii lui Morar”, susține Năstase.