ALDE, în ședință de două ore, în format restrâns la Parlament

Publicat: 13 09. 2019, 16:18

La ședința informală participă Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Chițoiu, Norica Nicolai, Steluța Cătăniciu, Daniel Zamfir, Toma Petcu, Liliana Mincu, Anton Anton și Constantin Avram.

În cadrul ședinței au fost discuții despre nemulțumirile din partid, Marian Cucșa fiind unul dintre cei care au luat cuvântul. La rândul său, senatorul ALDE Daniel Zamfir și-a exprimat nemulțumirea față de formarea grupului mixt ALDE – Pro România din Senat, au declarat surse din ALDE, pentru MEDIAFAX.

Inițial întrunirea trebuia să aibă loc la sediul partidului, la ora 13.00, însă locul a fost schimbat la scurt timp după această oră, întrevederea mutându-se la Parlament.

Reuniunea restrânsă a ALDE, vineri la Parlament, are loc în contextul în care ultimele mișcări de pe scena politică au constat în oameni de bază din ALDE, cum ar fi Grațiela Gavrilescu au decis să se alăture Cabinetului Dăncilă, pentru a reveni la conducerea Ministerului Mediului, iar unii lideri din teritoriu solicită convocarea Congresului.

Printre filialele care cer organizarea Congresului se numără ALDE Dolj, ALDE Prahova și liderul ALDE Oradea.

Pe lângă Grațiela Gavrilescu au fost nominalizați în Guvern Alexandru Băișanu, la portofoliul Energie și Ion Cupă pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul.

De asemenea, Teodor Meleșcanu, propus de PSD, a fost ales marți, la șefia Senatului. Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a spus că se aplică decizia ALDE prin care orice membru de partid care acceptă o funcție din partea altui partid, fără acordul ALDE este exclus din formațiuni.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că Delegația Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuși în Executiv de către premierul Viorica Dăncilă.