ALEGERI LOCALE 2012. Incendiul de la locuința primarului din Bilciurești, provocat de persoane necunoscute

Publicat: 09 06. 2012, 14:30
Actualizat: 09 06. 2012, 14:30
Incendiul puternic care a cuprins, vineri seară, locuința primarului din comuna dâmbovițeană Bilciurești, Simion Eftimie, a fost provocat de persoane necunoscute, care sunt, în prezent, căutate de polițiști, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incendiul puternic care a cuprins, vineri seară, locuința primarului din comuna dâmbovițeană Bilciurești, Simion Eftimie, a fost provocat de persoane necunoscute, care sunt, în prezent, căutate de polițiști, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița, inițial, focul a izbucnit la grajdurile de animale și s-a extins apoi la acoperișul casei, primarul Simion Eftimie și familia acestuia nefiind acasă în momentul izbucnirii incendiului.

„S-a stabilit, în urma cercetărilor întreprinse la fața locului, că focul a fost provocat de folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, maior Eduard Țelea.

Un incendiu puternic a cuprins, vineri seară, locuința primarului Simion Eftimie din comuna Bilciurești, județul Dâmbovița.

Oficiali ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița declarau, vineri, pentru MEDIAFAX, că o locuință cu parter și etaj din Bilciurești a fost cuprinsă de flăcări pe o suprafață de circa 300 de metri pătrați, fiind afectate casa și anexele.

La fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri și două ambulanțe, medicii acordând îngrijiri medicale soției primarului care a leșinat și la doi bărbați care s-au rănit în timp ce încercau să ajute la stingerea focului.

„Eu m-am rănit la cap când încercam sa mai salvez câte ceva, mi-a căzut o tablă, dar sunt bine, m-a bandajat acum și sunt în afara oricărui pericol. Cât privește focul, aici nu e lucru curat. Erau plecați toți de acasă și deodată a izbucnit focul, ăsta e foc pus de cineva, nu e de la scurtcircuit electric”, a declarat unul dintre bărbații răniți.

La fața locului au ajuns și mai multe echipaje de Poliție și criminaliștii care au început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a izbucnit incendiul.

Flăcările au distrus grajdul, iar o parte din acoperișul casei a fost avariat.

Comuna Bilciurești se află la 49 de kilometri de București.

Primarul Simion Eftimie a fost ales în 2008 și candidează pentru un nou mandat.