ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Învățătoarea Cristiana Anghel, care a stat 70 de zile în greva foamei, a fost aleasă senator

Publicat: 10 12. 2012, 12:34
Actualizat: 30 07. 2014, 15:11

Învățătoarea Cristiana Anghel de la Caracal, care a stat 70 de zile în greva foamei, a obținut un mandat de senator în colegiul 1 din Dolj, unde a candidat din partea USL și a strâns 56,82 la sută din voturi, reușind să-l surclaseze pe contracandidatul său, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon.

Potrivit datelor finale date publicității, luni, de Biroul Electoral Județean Dolj, învățătoarea Cristiana Anghel, care a candidat din partea USL, a reușit să închidă colegiul cu un scor electoral de 56,82 la sută, reușind astfel să-l surclaseze categoric pe principalul contracandidat de la PP-DD, fostul primar Antonie Solomon, care obținut 24,92 la sută în colegiul 1 Senat Craiova.

În acest colegiu, Antonie Solomon și Cristiana Anghel au fost în competiție cu Mărinică Dincă, actual consilier local și fost viceprimar al Craiovei. Dincă a exercitat atribuțiile primarului cât timp Antonie Solomon a fost arestat pentru luare de mită. Mărinică Dincă a candidat din partea ARD și a obținut la alegerile de duminică 15,87 la sută din voturi.

(Georgiana Stănescu, corespondenti@mediafax.ro)