ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Blaga anunță că ACL a făcut cerere către BEC pentru prelungirea timpului de votare în străinătate

Publicat: 16 11. 2014, 11:54

Blaga i-a invitat pe români să vină la vot și să-i urmărească pe cei din diaspora „de cât civism dau dovadă”.

„De altfel, am făcut o cerere către Biroul Electoral Central, prin care am solicitat prelungirea timpului de votare în străinătate, acolo unde sunt oameni care au făcut eforturi deplasându-se la sute de kilometri pentru că nu s-a mărit numărul de secții ca să voteze și sper că de data asta cererea să fie aprobată, mai ales că, la toate insistențele BEC, Guvernul nu a răspuns și nu a mărit numărul de secții în străinătate”, a precizat Vasile Blaga.

Întrebat dacă se așteaptă la o prezență mai mare în turul II decât în turul I la prezidențialelor, Blaga a răspuns afirmativ, precizând că toate datele pe care le are arată că există „interes major pentru aceste alegeri”.

Reprezentanții BEC au confirmat că au primit de la ACL o solicitare pentru prelungirea cu două ore a programului de vot din diaspora, adăugând că acest lucru a fost dispus, prin ordonanță de urgență, în 2012, la referendumul privind demiterea președintelui Traian Băsescu.