Alfred Simonis face CAPELĂ pentru rugăciune la Camera Deputaților / Capela va fi sfințită de Buna Vestire

Publicat: 11 03. 2024, 14:25
Actualizat: 11 03. 2024, 15:07

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat solicitarea președintelui interimar Alfred Simonis de a indentifica un spațiu în Palatul Parlamentului, care va fi transformat în capelă ortodoxă.

Capela Camerei Deputaților ar urma să fie sfințită, cu ajutorul Patriarhiei române, pe 25 martie, cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri.

Vom identifica un spațiu în care oamenii care vor să se închine, să se roage, pot să o facă. Mai toate parlamentele din lume au un astfel de loc, a declarat Alfred Simonis.

Cât despre parlamentarii de alte confesiuni religioase, Simonis spune că „dacă se dorește un spațiu care să servească alte religii, nu avem nicio problemă”.

Acum vorbim despre o capelă ortodoxă, într-o țară în care peste 90% dintre oameni sunt ortodocși.

Patriarhia este cea care se va ocupa de activitatea bisericească din Capela Camerei Deputaților.

În ceea ce privește activitatea bisericească din incinta acestui spațiu nu o stabilesc nici eu, nici ceilalți din Camera Deputaților, o stabilește Patriarhia.

Ideea lui Alfred Simonis nu este nouă. În octombrie 2023, șeful Senatului Nicolae Ciucă se arăta uimit că nu s-a reușit organizarea unei capele în sediul parlamentului, până acum.

Este incredibil că nu am reușit până acum să avem destinată încăpere în care atât parlamentarii, cât și cei care vizitează Parlamentul să regăsească un loc unde să se roage, spunea Ciucă la conferința Leadership politic în identitate creștină.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI: