Ambiționați de maghiari, gaborii cu pălărie din Transilvania vor autonomie „la mișto”: „Vom ajunge într-o Românie a ungurilor și a țiganilor”

Publicat: 20 09. 2014, 14:10
Actualizat: 01 11. 2014, 19:39

Romii se declară împotriva autonomiei Ținutului Secuiesc, pe care o cer reprezentanții etnicilor maghiari din România. Liderii partidului romilor „Pro Europa” din Transilvania spune că dacă s-ar pune în aplicare proiectul UDMR, Harghita, Mureș și Covasna își vor pierde legitimitatea, cultura și tradițiile, scrie Yahoo News.

„Mai multe organizații, ONG-uri, dar și organizația gaborilor cu pălărie, care sunt majoritatea în județul Mureș, ne opunem acestui proiect lansat de UDMR. În cele trei județe din Ținutul Secuiesc locuiesc cam 50-60.000 de romi”, a declarat liderul regional din Transilvania al „Pro Europa”, Aurel Pascu, citat de citynews.ro.

De asemenea, romii spun, glumind, că vor avea și ei aceeași cerere ca UDMR. „Vom cere și noi o autonomie la nivel de țară. Concluzia va fi că vom ajunge într-o Românie a ungurilor și a țiganilor. Probabil că romii și cu maghiarii vor decide prezidențiabilul în România. Președintele va arăta ca Obama, probabil că jumătate verde, jumătate negru”, a declarat ironic Pascu. 

Reprezentanții „Pro Europa” anunță vă vor trimite un document oficial prin care vor contesta proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc.