VIDEO | Anca Dragu: Vom discuta în şedinţa coaliţiei de mâine despre SIIJ, va fi o sesiune extraordinară în care să tranşăm acest subiect

Publicat: 06 07. 2021, 23:16
Actualizat: 07 07. 2021, 11:32

This browser does not support the video element.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat, marţi seară la A7 TV, că se va discuta în şedinţa coaliţiei de miercuri despre desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi probabil va fi o sesiune extraordinară, unde acest subiect va fi clarificat.

”Cu siguranţă vom discuta în şedinţa coaliţiei de mâine despre SIIJ, legea este la Senat, la Comisia juridică şi ar trebui să avem probabil o sesiune extraordinară în care să tranşăm acest subiect. Cred că în acest moment, cu opinia Comisiei de la Veneţia, nu avem niciun fel de garanţii atunci când vine vorba despre magistraţi”, a declarat Anca Dragu.

La întrebarea despre faptul că Ludovic Orban ar fi fost deranjat că ministrul Stelian Ion a cerut opinia Comisiei de la Veneţia fără a consulta coaliţia, Anca Dragu a precizat că ministrul Stelian Ion este responsabil de reformele în justiție și de asemenea acesta se poate consulta cu Comisia de la Veneția, în condițiile în care acest aspect se leagă și de raportul MCV.

”Ministrul Justiţiei poate să consulte Comisia de la Veneţia. Cred că ministrul Stelian Ion este responsabil când vine vorba despre reformele din justiţie, mai ales că acestea se leagă foarte mult de Raportul MCV. Avem nevoie de un raport MCV favorabil, pozitiv şi, că atare, este o responsabilitate pe care ministrul o are”, a mai afirmat președintele Senatului.