Andrei Năstase îl compară pe tatăl său cu Moby Dick. „Trăiesc azi pe viu scene din urmărirea și vânarea balenei albe”

Publicat: 30 06. 2012, 11:46
Actualizat: 30 06. 2012, 11:46

Fiul cel mare al lui Adrian Năstase a postat pe contul de Facebook un mesaj despre situația tatălui său. El își începe pledoaria cu un citat din Cicero: „până când ai de gând Catilina să abuzezi de răbdarea noastră?”

„Sunt multe motivele pentru care, având în vedere drama pe care o trăim, îmi vine în minte romanul Moby Dick, de Herman Melville. Sunt prezenți toți….marinarii, căpitanul și mai ales dușmanul….moby dick”, scrie Andrei Năstase.

Cu toate acestea, fiul fostului premier scrie că tatăl său nu este un personaj de roman.

„Nu președintele Băsescu, nici alte caractere de pe corabia acestuia nu vor putea micșora statura politică și umană a tatălui meu!
Nu-mi aduc aminte în detaliu romanul, dar trăiesc azi, pe viu, scene din urmărirea și vânarea balenei albe. Scopul vânătorii-orgoliul rănit, comandantul Ahab-îl știti, rezultatul niciunul. Spiritul tatălui meu nu poate fi închis, așa cum orca albă nu a putut fi mâncată. La ospățul pregătit pentru sărbătorirea presupusei victorii nu va participa vânatul. Știu că, pentru unii, tata este greu de digerat, dar pentru mulți dintre ipoteticii meseni, dânsul este prea mare”, afirmă Andrei Năstase.

El adaugă că tatăl să „a luptat cu gloata de hăitași” fără a pune genunchiul sau capul în pământ.

„Predat de curând, nu pe tavă, ci pe targă ( o mică adaptare istorică) tatăl meu continuă să-și înfrunte urmăritorii. De ce?! Pentru că nu ei, ci istoria este cea care îi va conferi statutul….trofeu sau Adrian Năstase.