Angela Merkel: „Președintelui României nu i-a fost niciodată frică să se gândească la viitor, chiar dacă aceste acțiuni nu au fost totdeauna cele mai populare”

Publicat: 17 10. 2012, 21:34
Actualizat: 27 09. 2018, 21:15

Cancelarul german Angela Merkel și-a demonstrat, prin mai multe comentarii făcute miercuri seara, la Palatul Parlamentului, sprijinul pentru Traian Băsescu în disputa politică de la București.
Liderul german a subliniat, încă de la începutul discursului susținut în marja Congresului PPE, că „peste tot în Europa democrația are câștig de cauză, principiile democratice au câștig de cauză și ne vom asigura că ele vor triumfa în continuare”.
Merkel a vorbit despre nevoia unor măsuri grele, nepopuliste, în vremuri de criză, decizii pe care numai politicienii cu adevărat curajoși le pot lua. Exemplul cancelarului german în acest sens a fost tocmai Traian Băsescu.
„Președintelui României nu i-a fost niciodată frică să se gândească la viitor, chiar dacă aceste acțiuni nu au fost totdeauna cele mai populare. Trebuie să fim uniți, pentru că o relație de prietenie veritabilă se cunoaște în vremuri de criză”, a declarat Angela Merkel, la finalul primei zile a Congresului PPE.
„Trebuie să facem puțină ordine în Europa”, a îndemnat liderul Germaniei, care a subliniat că Europa reprezintă 8,5% din locuitorii acestei planete, produce 25% din PIB-ul planetei și reprezintă, în același timp, 50% din cheltuielile sociale.
„Eu pledez pentru revenirea la o economie socială de piață, care nu se schimbă în mod constant și știe să pregătească viitorul. Știu ce eforturi trebuie să facă multe țări, prietenii noștri din Grecia, Spania și alte țări sunt câteva dintre exemple”, a mai spus cancelarul german miercuri, la București.