Antonescu explică de ce candidează în tandem cu Dragnea la Teleorman. Mesajul către „imbecili” al liderului PNL

Publicat: 29 10. 2012, 13:14
Actualizat: 06 07. 2016, 03:48

Președintrele PNL, Crin Antonescu, susține că a ales să candideze în Teleorman în semn de solidaritate cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, dar și pentru a da un semnal că USL nu este o alianță de conjunctură, ci una care vrea să guverneze România după alegerile din decembrie.

Crin Antonescu candidează într-un colegiu de senator care se suprapune cu cel de deputat în care candidează Liviu Dragnea.

Șeful liberalilor le-a răspuns dur, totodată, celor care îl acuză că fuge din București, spunând că le transmite „imbecililor” că liberalii au avut întotdeauna o organizație puternică în Teleorman, iar el nu candidează ” pe voturile lui Liviu Dragnea”.

„Aș vrea să le transmit public imbecililor care insultă în masă toți cetățenii din Teleorman – prezentându-i ca pe o masă amorfă de oameni manipulați și fără opțiuni politice – aș vrea să le spun că toate alegerile de orice fel au dovedit că cetățenii din Teleorman, ca toți ceilalți cetățenii României, au opinii politice diverse. Deși PSD este cel mai puternic partid în Teleorman, asta nu înseamnă că PNL este slab. Are una dintre cele mai puternice organizații. PNL Teleorman este singura organizație județeană care la ultimele alegeri locale a avut cel puțin 25 de primari. (…) Așa cum patru ani oameni au mințit în legătură cu rezultatul meu din Colegiul 1, acum e o nouă minciună că am schimbat colegiul. Eu am avut două mandate consecutive la Tulcea, două mandate consecutive la București. Eu nu mă duc la Teleoman pe voturile lui Liviu Dragnea, nici Liviu Dragnea pe voturile mele. Există o simbolistică: faptul că președintele PNL și secretarul general al PSD candidează împreună e un semnal de soliditate a USL. USL e construită nu doar ca să câștige aceste alegeri, ci să guverneze. E și un semn de solidaritate a mea cu Liviu Dragnea care e ținta unei intense campanii de calomnie”, a spus Crin Antonescu.