Antonescu: O aștept pe Macovei să mă aresteze, aștept Parchetul-partid să mă aresteze

Publicat: 21 08. 2012, 16:18
Actualizat: 28 09. 2018, 00:30

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marți, la sediul PNL, că o așteaptă pe Monica Macovei să vină să îl aresteze, în condițiile în care europarlamentarul PDL a anunțat public lista cu cei care ar trebui arestați pentru inițierea suspendării președintelui Traian Băsescu.

„Eu nu fug în fața combinațiilor de putere pe care Traian Băsecu le face. Cum aș putea pleca în momentul în care doamna Monica Macovei anunță public lista cu oamenii politici care trebuie arestați pentru că au inițiat o procedură democratică susținută de 8,5 miliioane de oameni, cum aș putea să le cer acestor oameni să creadă în continuare în democrație, să creadă în continuare în puterea votului, să creadă în continuare în faptul că România este o țară independentă dacă eu aș fugi?”, a declarat, marți, Crin Antonescu, motivând-și astfel decizia de a nu se retrage din viața politică.

El a spus că o așteaptă pe Monica Macovei să îl aresteze.

„O aștept pe doamna Monica Macovei să mă aresteze. Aștept Parchetul-partid sau partidul-Parchet, care impune minoritar voința sa românilor, să mă aresteze pe mine și pe cei toți care suntem în slujba acestor oameni”, a adăugat Antonescu.