Antonescu spune că Parchetul a acționat politic în cazul listelor BEC, intrând în tabăra lui Băsescu

Publicat: 18 08. 2012, 00:39
Actualizat: 18 08. 2012, 00:39

Președintele interimar, Crin Antonescu, afirmă că Parchetul a acționat politic și a intrat în tabăra electorală a lui Traian Băsescu în ziua în care, fără a da explicații, „a descins” la BEC și a luat listele electorale, după ce Curtea Constituțională tocmai se pronunțase.

„În ziua în care Curtea Constituțională, surprinzând pe toată lumea, a ieșit și a spus «Domne, nu ne putem edifica încă, tocmai la calcularea cvorumului» și, prin prima adresă și prin motivare, a spus «Guvern, ia dă-mi mie actele cutare și cutare și cutare, pentru că în baza legilor cutare și cutare trebuie să calculez», în acea zi, peste două ore, Parchetul a descins la Biroul Electoral Central și a luat listele. În acea zi! Fără comunicare, fără explicații, ceea ce înseamnă, în interpretarea mea, îmi permit să o spun, (…) prezența Parchetului, ca parte, în tabăra electorală a domnului Traian Băsescu”, a spus Antonescu, vineri seară, la Realitatea TV.

Întrebat dacă Parchetul a acționat politic în momentul acela, Antonescu a răspuns: „Da. Este o chestiune fără precendent”.

El a spus, răspunzând unei întrebări, că este convingerea sa că prim-adjunctul procurorului general al României, Marius Iacob, a acționat politic. „Este o acțiune fără precedent, este o acțiune neexplicată și nemotivată, repet, de o sesizare majoră, în ziele în care BEC-ul lăsase loc, conform legii, acestor sesizări. Domnul Băsescu nu a declarat nimic în ziua aceea, Parchetul a acționat deja. Și după aceea a început lupta pe ce trebuie să dea Guvernul. După aceea a început poveste cu domnul chestor, care azi e amenințat direct de domnul Traian Băsescu și a doua zi e luat de Parchet. Și după aceea a venit domnul Traian Băsescu și a declarat că nu e bine ce a cerut Curtea, ci ce ar trebui să ceară Curtea, și a doua zi a apărut o erată discutată”, a spus Antonescu.

Întrebat dacă o partea a CC a acționat la comandă politică, Antonescu a spus: „Despre asta chiar nu-mi permit, pentru că sunt niște lucruri care s-au discutat, ați văzut, din nou într-o situație fără precedent de înșiși judecători ai Curții. Și față de decizia care s-a luat, eu nu vreau să adaug niciun comentariu”.