Antonescu: Suspendarea nu este o tradiție populară. Ponta: Ce a făcut Băsescu este infracțiune în formă continuată

Publicat: 25 03. 2013, 16:57
Actualizat: 29 07. 2014, 18:34

Președintele PNL, Crin Antonescu, a spus că nu s-a pus problema suspendării președintelui Băsescu, deoarece nu pot lega un „demers grav, excepțional” de un „episod îngrijorător de comic”.

„Suspendarea este un lucru grav, suspendarea nu este un obicei care se celebrează în fiecare an, nu este o tradiție populară, nu este o lovitură de stat, este prevăzută în Constituție, este un fapt excepțional și grav, nu poți să faci un demers foarte serios în raport cu o situație ridicolă”, a declarat Antonescu.

Potrivit acestuia, președintele a reamintit că „încalcă în spirit Constituția”-

„Modul în care a făcut-o, momentul în care a făcut-o, sunt de domeniul comicului, sunt de domeniul hilarității, un demers grav, excepțional nu se poate lega de un episod îngrijorător de comic”, a precizat liderul PNL.

În schimb, președintele PSD, Victor Ponta, a spus că ceea ce a făcut Traian Băsescu este „infracțiune în formă continuată”.

„Am reușit să transmit celor din țară și afară că Guvernul nu suspendă președintele. Ca lider de partid nu inițiez suspendarea președintelui, dar ce a făcut este infracțiune în formă continuată”.