Antonescu: Țara este ca mama. Nu e cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă sau cea mai bună, dar e singura

Publicat: 28 07. 2012, 11:04
Actualizat: 28 07. 2012, 17:39

Președintele interimar Crin Antonescu a comparat, vineri seară, România cu noțiunea de „mamă”, despre care a susținut că „nu e cea mai frumoasă”, „cea mai deșteaptă femeie din lume, poate nu e nici cea mai bună”, dar e singura.
Antonescu făcut comparația într-o emisiune OTV, în contextul în care a fost întrebat de ce a susținut că „România nu e buricul pământului”.
„Sunt atacat de o bună bucată de vreme sub acuzația de naționalism, pentru că am îndrăznit să vorbesc despre faptul că trebuie să fim și noi, sau ar trebui să fim și noi, naționaliști. Am și spus, cât francezii, cât englezii, nu mai mult”, a afirmat Antonescu.
Președintele interimar a precizat că, în opinia sa, nu mai este nicio țară în momentul de față „buricul pământului”.
„Nu crede nimeni, cred, că România e buricul pământului, mă tem că nici America nu mai e buricul pământului, nu mai e nimeni buricul pământului în ziua de azi. Simplu spus, poate forțând un pic comparația, țara este ca mama, domnule. Nu e cea mai frumoasă femeie din lume de fapt, nu e cea mai deșteaptă femeie din lume, poate nu e nici cea mai bună, dar este a ta și e singura ta mamă. Așa e și cu țara, este țara ta, mare, mică, bogată, săracă, buricul pământului sau nu și e singura pe care o ai”, a susținut Antonescu.