ANUNȚ. Klaus Iohannis: Pe durata stării de urgență se pot plafona prețuri la medicamente, alimente, gaze naturale și carburanți

Publicat: 14 04. 2020, 14:24
Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat că pe durata stării de urgență se pot plafona prețurile la medicamente, alimente, gaze naturale și carburanți.

„Școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile didactice care presupun prezență fiziă. Am decis prin decretul pe care l-am emis că Guvernul va lua toate măsurilor pentru asigurarea siguranței alimentare a cetățenilor prin asigurarea circulării distribuitorilor.Pe durata stării de urgență se pot plafona prețurile la medicamente, servicii de strictă necesitate și alimentare și carburanți”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a  emis decretul privind prelungirea cu 30 de zile a stării de urgenţă pe teritoriul României.

„Pericolul nu a trecut, iar relaxarea restricţiilor în perioada următoare, cum văd că cer unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor de infectare”, a arătat şeful statului într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

„Staţi acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Staţi acasă pentru a ne recăpăta viaţa cât mai repede”, a subliniat șefuls statului.