ARD cere demisia lui Crin Antonescu de la șefia Senatului. MRU: „Antonescu a patronat încălcarea legii”

Publicat: 21 11. 2012, 14:45
Actualizat: 18 07. 2016, 09:21

Co-președintele ARD, Mihai Răzvan Ungureanu, a cerut astăzi demisia președintelui Senatului, Crin Antonescu,  pe care l-a acuzat că a „patronat” menținerea în funcția de parlamentar a lui Mircea Diaconu sfidând o decizie de incompatibilitate a instanței în urma căreia acesta trebuia să-și piardă mandatul.

„Majoritatea USL își bate joc de orice normă juridică existentă în România. Curtea Constituțională a aprobat sesizarea CSM privind incompatibilitatea lui Mircea Diaconu și a constatat că Senatul încalcă legea. Cerem demisia de urgență a lui Crin Antonescu sub al cărui patronaj acest lucru se întâmplă”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Judecătorii Curții Constituționale au decis astăzi că liberalul Mircea Diaconu nu mai poate fi senator și trebuie să își depună mandatul, desființând astfel decizia Senatului de a nu ține cont de o sentință definitivă a instanței, care l-a declarat pe Diaconu incompatibil.

Decizia Curții trebuie publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost instituția care a sesizat CCR cu privire la faptul că o decizie definitivă a unei instanțe nu este respectată de Parlament.