Așteptându-l pe Băsescu, Stolojan înmoaie remanierea: „Nu văd utilitatea de a schimba miniștrii”. Preda prezice „relaxarea guvernului”

Așteptându-l pe Băsescu, Stolojan înmoaie remanierea: „Nu văd utilitatea de a schimba miniștrii. Preda prezice „relaxarea guvernului
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 00:03

Cerută de marea parte a pedeliștilor din Parlament, ironizată deminiștri și preconizată de Traian Băsescu prin afirmația: „la 1septembrie se trage linie”, remanierea guvernului Boc împarte PDLîn două.

În timp ce deputații Ioan Oltean, Sulfina Barbu și Cezar Predaspun că este nevoie urgentă de schimbarea garnituriiguvernamentale, primvicepreședintele democrat-liberal, TheodorStolojan face apel la calm, catalogând drept o eroare schimbareaactualei structuri de la Palatul Victoria.

„Nu văd utilitatea de a schimba acum miniștrii. Doar pentru a dasatisfacție unora care au devenit nerăbdători. În acest moment enevoie de continuitate și în privința absorbției fonduriloreuropene, unde se constată o îmbunătățire și în privința seriei dereforme. În domeniul Educației, cel al Justiției și în domeniulsocial, al muncii, unde e nevoie de un nou cod de asigurări socialee nevoie de continuitate”, a precizat Stolojan, pentru Gândul.

Tema remanierii ce ar putea fi anunțată peste două zile încadrul prezentării rezultatului evaluării cu care premierul Boc vaveni în fața parlamentarilor democrat-liberali nu este ocertitudine nici pentru cei mai critici pedeliști. EurodeputatulCristian Preda dă ca probabilă o amânare a înnoirii guvernului,avertizând că executivul va folosi drept pretext al nevoii de acontinua în actuala formulă, pregătirea pentru moțiuneaopoziției.

„Se pare că PSD a dat o mână de ajutor nesperată guvernului prinmoțiunea de cenzură ce ar putea avea loc după mijlocul luniioctombrie. A îngăduit guvernului să se relaxeze și să împingărezultatele evaluării mai încolo. Guvernul va încerca să profite deacest lucru și știm cu toții că România nu e o țară apunctualității. Orice termen e reprogramabil”, a explicat CristianPreda, pentru Gândul, reiterândideea că prin acțiunile sale, opoziția nu face decât să sprijineguvernul:

„Prin refuzul unui dialog politic, PSD și PNL construiesc unsoclu pentru menținerea actualului guvern. Dialogul poate ajutapentru găsirea unei soluții, pentru că schimbarea trebuie să fieîntemeiată pe o viziune politică și economică, nu doar peschimbarea unor miniștri”.

Cine vrea schimbare la Victoria

Apropierea datei de 1 septembrie a reaprins controversele îninteriorul PDL și criticile îndreptate împotriva miniștrilor. Ceamai dură ieșire la rampă a fost cea a deputatului Ioan Oltean carea cerut schimbarea a „cel puțin patru-cinci miniștri”, indicându-idrept principali favoriți ai remanierii pe ministrul Finanțelor,Sebastian Vlădescu, și pe ministrul Muncii, Mihai Șeitan.

La rându-i, deputatul Cezar Preda s-a revoltat împotrivaministrului Economiei, Adriean Videanu, lansând un atac dur asupraa ceea ce numea „clientela politică stabilită pe plajele din MonteCarlo”. Tot pentru remaniere s-au pronunțat președinteleOrganizației de Femei a PDL, Sulfina Barbu, și deputatul SeverVoinescu. Cu sau fără vreo excludere din guvern, întâlnirea demiercuri dintre premier și parlamentarii puterii ar putea avea locsub tutela lui Traian Băsescu, prezența președintelui la discuțiifiind dată drept „probabilă” de mai mulți lideri PDL.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Sorana Cîrstea nu merge la nunta Simonei Halep! De ce l-a lăsat singur pe Ion...
Aşa iau foc maşinile în mers! Cu ce greşesc şoferii, de fapt
Pentagonul confirmă dezvăluirile din presa americană: Generalul Mark Milley a comunicat cu oficiali chinezi în...
Ce trebuie să știi dacă ai poliță RCA emisă de City Insurance. Recomandarea specialiștilor din...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Motivul pentru care testamentul prințului Philip va fi ținut secret timp de 90 de ani
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Salariul minim pe economie, MAJORAT SEMNIFICATIV în perioada următoare! Ce fericire
Salariații din România care vor ieși la pensie cu 15 ani mai devreme. Milioane de...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
Șocul anului despre PFIZER! Tocmai L-AU RETRAS de pe piață. Au găsit agenți CANCERIGENI
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Cei mai bogaţi oameni din lume şi un conflict extraterestru care durează de 15 ani....