Așteptându-l pe Băsescu, Stolojan înmoaie remanierea: „Nu văd utilitatea de a schimba miniștrii”. Preda prezice „relaxarea guvernului”

Așteptându-l pe Băsescu, Stolojan înmoaie remanierea: „Nu văd utilitatea de a schimba miniștrii. Preda prezice „relaxarea guvernului
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 00:03

Cerută de marea parte a pedeliștilor din Parlament, ironizată deminiștri și preconizată de Traian Băsescu prin afirmația: „la 1septembrie se trage linie”, remanierea guvernului Boc împarte PDLîn două.

În timp ce deputații Ioan Oltean, Sulfina Barbu și Cezar Predaspun că este nevoie urgentă de schimbarea garnituriiguvernamentale, primvicepreședintele democrat-liberal, TheodorStolojan face apel la calm, catalogând drept o eroare schimbareaactualei structuri de la Palatul Victoria.

„Nu văd utilitatea de a schimba acum miniștrii. Doar pentru a dasatisfacție unora care au devenit nerăbdători. În acest moment enevoie de continuitate și în privința absorbției fonduriloreuropene, unde se constată o îmbunătățire și în privința seriei dereforme. În domeniul Educației, cel al Justiției și în domeniulsocial, al muncii, unde e nevoie de un nou cod de asigurări socialee nevoie de continuitate”, a precizat Stolojan, pentru Gândul.

Tema remanierii ce ar putea fi anunțată peste două zile încadrul prezentării rezultatului evaluării cu care premierul Boc vaveni în fața parlamentarilor democrat-liberali nu este ocertitudine nici pentru cei mai critici pedeliști. EurodeputatulCristian Preda dă ca probabilă o amânare a înnoirii guvernului,avertizând că executivul va folosi drept pretext al nevoii de acontinua în actuala formulă, pregătirea pentru moțiuneaopoziției.

„Se pare că PSD a dat o mână de ajutor nesperată guvernului prinmoțiunea de cenzură ce ar putea avea loc după mijlocul luniioctombrie. A îngăduit guvernului să se relaxeze și să împingărezultatele evaluării mai încolo. Guvernul va încerca să profite deacest lucru și știm cu toții că România nu e o țară apunctualității. Orice termen e reprogramabil”, a explicat CristianPreda, pentru Gândul, reiterândideea că prin acțiunile sale, opoziția nu face decât să sprijineguvernul:

„Prin refuzul unui dialog politic, PSD și PNL construiesc unsoclu pentru menținerea actualului guvern. Dialogul poate ajutapentru găsirea unei soluții, pentru că schimbarea trebuie să fieîntemeiată pe o viziune politică și economică, nu doar peschimbarea unor miniștri”.

Cine vrea schimbare la Victoria

Apropierea datei de 1 septembrie a reaprins controversele îninteriorul PDL și criticile îndreptate împotriva miniștrilor. Ceamai dură ieșire la rampă a fost cea a deputatului Ioan Oltean carea cerut schimbarea a „cel puțin patru-cinci miniștri”, indicându-idrept principali favoriți ai remanierii pe ministrul Finanțelor,Sebastian Vlădescu, și pe ministrul Muncii, Mihai Șeitan.

La rându-i, deputatul Cezar Preda s-a revoltat împotrivaministrului Economiei, Adriean Videanu, lansând un atac dur asupraa ceea ce numea „clientela politică stabilită pe plajele din MonteCarlo”. Tot pentru remaniere s-au pronunțat președinteleOrganizației de Femei a PDL, Sulfina Barbu, și deputatul SeverVoinescu. Cu sau fără vreo excludere din guvern, întâlnirea demiercuri dintre premier și parlamentarii puterii ar putea avea locsub tutela lui Traian Băsescu, prezența președintelui la discuțiifiind dată drept „probabilă” de mai mulți lideri PDL.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Luca, fiul lui Reghecampf cu prima soție, dezvăluie care e, de fapt, relația cu mama...
Viteză legală mai mare pe noile drumuri din România! Se schimbă Codul Rutier în 2022
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Skoda elimină din gamă un model foarte apreciat de familiști. Fanii mărcii sunt revoltați
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Explozie în laboratorul unei universități din China: Cel puţin doi oameni au murit şi mai...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Frig neobișnuit pentru România. Alertă meteo, aer polar! Cât vom avea de îndurat
Localitatea din România care are rată de infectare 40 la mie: ‘Se duc la birt’
CÂND se vor distribui VOUCHERELE pentru cei VACCINAȚI
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Este sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci de Sf....
ANUNT BOMBA despre a treia doză de Pfizer! Ce efect are asupra tinerilor
Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii