Augustin LAZĂR candidează oficial pentru un nou mandat de procuror general. Și-a depus dosarul direct la cabinetul lui Tudorel TOADER

Publicat: 26 03. 2019, 14:59

This browser does not support the video element.

„În urmă cu jumătate de oră am depus-o (candidatura, n.r.). Am mers la cabinetul ministrului, bineînțeles”, a declarat procurorul general, Augustin Lazăr, la sediul CSM.

Augustin Lazăr a anunțat din 18 martie că își va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României, în contextul organizării, de către Ministerul Justiției, a concursului pentru numirea în această funcție, chiar dacă Tudorel Toader a cerut revocarea lui.

Ministerul Justiției a declanșat procedura de selecție pentru numirea unui nou procuror general al PÎCCJ, funcție care va deveni vacantă în data de 28 aprilie, când se va încheia mandatul lui Augustin Lazăr. Procedura se desfășoară între 13 martie și 5 aprilie.

Mandatul actualului procuror general, Augustin Lazăr, se încheie în data de 28 aprilie, potrivit CV-ului său. Însă, Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare a lui Lazăr din funcție în 24 octombrie 2018. Între timp, Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcție declanșată de ministrul Justiției, cerere care încă se judecă.

Secția pentru procurori a CSM a dat un aviz negativ cererii lui Tudorel Toader de revocare a procurorului general. Cererea de revocare a ajuns totuși la Klaus Iohannis, care a anunțat, în luna ianuarie 2019, că nu îl va revoca pe procuror, deși Toader a transmis de mai multe ori documentele prin care a cerut înlăturarea lui Lazăr din funcție.

foto: Hepta.ro