AUR a vrut să îl cheme pe Klaus Iohannis în Parlament pentru a da explicații cu privire la averea sa. Cererea a fost votată și de USR

Publicat: 25 10. 2021, 23:42
Actualizat: 25 10. 2021, 23:44
Președintele României, Klaus Iohannis / Sursa foto: Profimedia

Reprezentanții USR au votat împreună cu cei ai AUR, în ședința de luni, 25 octombrie, a Birourilor Permanente Reunite (BPR), pentru introducerea pe ordinea de zi a unei solicitări prin care președintele Klaus Iohannis să vină în fața Parlamentului să dea explicații în legătură cu averea sa. Cererea a fost depusă de AUR.

Inițial, cererea fusese depusă la Biroul Permanent al Senatului, care a trimis documentul Birourilor Permanente Reunite. Astfel, în ședința BPR cei din AUR au cerut suplimentarea ordinii de zi cu o cerere depusă de liderul grupului AUR, Claudiu Târziu, pentru demararea unor proceduri de verificare a averii președintelui.

PNL a cerut respingerea solicitării AUR, în timp ce USR a cerut introducerea pe ordinea de zi și trimiterea documentului la Comisia Juridică, invocând procedura parlamentară.

La vot, parlamentarii PNL și UDMR au votat împotriva suplimentării ordinii de zi, în timp ce USR și AUR au votat pentru, iar parlamentarii PSD s-au abținut. Au fost 11 voturi ale PNL și UDMR și 7 voturi ale USR și AUR, iar  Solicitarea a fost respinsă, potrivit Digi 24.

Iată cererea depusă de AUR și discutată în BPR:

FOTO – Digi 24

Vă recomandăm și: