Avertismentul lui Blaga pentru partenerii de Alianță: PDL nu are nevoie de salvatori. Preventiv, PDL își înscrie sigla la BEC

Publicat: 14 09. 2012, 16:31
Actualizat: 07 07. 2016, 15:09

Contrele din ultima perioadă dintre Noua Republică și Forța Civică, dar și tensiunile din timpul negocierilor pentru noua platformă politică de dreapta nu au rămas fără ecou în tabăra democrat-liberalilor. Președintele PDL, Vasile Blaga,și-a avertizat pe partenerii din Alianța România Dreaptă că, dacă nu încetează disputele, PDL se poate dispensa de colaborarea cu ei.
„PDL a fost cel mai deschis în condițiile în care noi nu avem dificultăți în a intra în Parlament. PDL nu are nevoie de salvatori și de aceea nu m-ați văzut când au fost dezbateri între viitorii parteneri. (…)Preventiv ne punem (înregistra la BEC-n.r.) și sigla PDL până pe 10 octombrie. Principiile noastre trebuie respectate și de partenerii noștri”, a declarat Blaga, vineri, în deschiderea lucrărilor Școlii de vară a Organizației de femei a PDL, cu doar două zile înaintea semnării și depunerii la BEC a protocolului Alianței România Dreaptă.

Adversarul USL și „gășcuța” de partid

Fără a nominaliza, liderul democrat-liberal s-a arătat nemulțumit de pretențiile partenerilor politici de a avea „un colegiu sigur”. „Chiar și atunci când unul dintre aliați spune un colegiu sigur eu sunt reticent. Un colegiu sigur înseamnă 50% plus unu”, a spus Blaga.
El a precizat că „adevăratul adversar este USL”, iar dezbaterile pe care le proavoacă ARD trebuie duse „acolo unde ne convine”.
„De duminică suntem în aceeși barcă. Avem muniție pentru a lupta cu USL. Ar trebui să ducem dezbaterea acolo unde ne convine”, a spus Blaga, criticând prestația slabă la guvernare a USL.
Referindu-se strict la PDL, șeful partidului a spus că de la preluarea conducerii, alături de echipa sa, s-au luat „mai multe decizii decât toate deciziile luate în ultimii cinci ani”. De asemenea, el a avertizat că a trecut vremea când hotărârile se luau „între doi, trei domni sau doamne din conducerea partidului”. „Să schimbăm mentalitatea unora dintre ai nostri care aleg drumul scurt. Nu mai pot alege drumul scurt pentru a ajunge într-o funcție, discutând doi, trei domni sau doamne din conducerea partidului într-o gășcuță. Asta ne-a făcut rău”, a comentat Blaga.