Avertismentul lui Dăncilă pentru social-democrații care vor vota la moțiunea de cenzură

Publicat: 13 06. 2019, 15:48

„Am spus acest lucru și recunosc că l-am spus, dar excluderea nu o face președintele partidului. Riscă să fie excluși de organizațiile din care fac parte, pentru că eu am convingerea că fiecare primar din județul respectiv are proiectul cu care a venit în fața cetățenilor, cu care a candidat. Multe dintre aceste proiecte sunt legate de programul de guvernare. Multe dintre aceste proiecte sunt legate de deciziile care se vor lua în Guvernul României”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx, întrebată dacă le-a transmis colegilor că riscă excluderea din PSD dacă votează moțiunea.

„Sunt convinsă că cei care i-au votat, care i-au susținut, nu i-au susținut pentru a se poziționa împotriva propriului Guvern sau a proiectelor la nivel de comunitate sau de județ. Se pot confrunta cu această situație. Am spus și reafirm acest lucru că fiecare trebuie să își asume modul în care votează la moțiune în fața electoratului care l-a susținut, în fața organizației care l-a susținut la nivel județean”, a completat liderul interimar al PSD.

Aceasta a precizat că PSD va asigura cvorumul la moțiunea de cenzură, însă nu va vota, decizia fiind luată de grupuril parlamentare ale PSD.

Moțiunea de cenzură a fost citită în plenul reunit mercuri, urmând ca dezbaterea și votul să aibă loc marțea viitoare.

Foto: Hepta