Avocatul Elenei Udrea, în Parlament: „Ar trebui să vină fără cătușe în plen”

Publicat: 17 02. 2015, 14:28
Actualizat: 17 02. 2015, 18:19

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat înainte de a consulta dosarul clientei sale că aceasta ar trebui să vină fără cătușe mâine în Parlament și că este optimist că judecătorii o vor elibera azi din arestul preventiv.

Striblea a explicat reporterilor că toată strategia apărării pentru următoarele cereri ale procurorilor se bazează pe decizia judecătorilor care vor hotărî astăzi dacă Elena Udrea scapă de arestul preventiv.

Înainte să consulte la Parlament dosarul trimis de procurori, avocatul Marius Striblea a precizat că este optimist în ceea ce privește decizia de astăzi a instanței.

În privința modului în care va veni Elena Udrea mâine în Parlament, cu sau fără cătușe, Striblea a spus că „fără cătușe” și că acest lucru se poate realiza după hotărârea de astăzi a judecătorilor.

El a ținut să precizeze că în lipsa unei decizii favorabile pentru Elena Udrea, polițiștii care o escortează vor stabili dacă fostul ministru al Dezvoltării va purta sau nu cătușe.

„Sigur este dreptul oricărui parlamentar să vină să-și pledeze cauza în plen, dar decizia îi aparține Elenei Udrea”, a spus Striblea.

Elena Udrea este acuzată de luare de mită în dosarele „Gala Bute” și „Microsoft”.