VIDEO | Barna: Dacian Cioloș ar putea să fie un premier excelent, la o mare diferență față de actualul premier

Publicat: 29 09. 2021, 22:03
Actualizat: 30 09. 2021, 14:17

This browser does not support the video element.

Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat că USR PLUS  este gata să revină la în coaliția de guvernare și chiar să accepte și programul „Anghel Saligny-PNDL3” în actuala formă adoptată, doar cu condiția ca premierul să fie Dacian Cioloș.

El consideră că Cioloș ar fi o variantă de premier mult mai bună pentru România, însă nu crede că președintele Klaus Iohannis ar fi de acord cu o astfel de propunere.

„Ar fi o variantă foarte bună pentru România, foarte bună pentru șansa de reforme în perioada următoare. Dacian Cioloș ar putea să fie un premier excelent, la o mare diferență față de actualul premier. Însă, văzând poziționarea președintelui inclusiv în ziua congresului PNL, sunt rezervat, ca să fiu elegant, că un astfel de scenariu se poate și întâmpla.

Barna a precizat că USR PLUS dorește să revină la guvernare, întrucât România are nevoie mare de reforme pentru a se putea dezvolta.

„Dacă e nevoie și președintele va considera această opțiune, suntem gata să intrăm la guvernare cu premier și să facem lucrurile de care are România nevoie”, a declarat Dan Barna