Barna începe o caravană prin Europa pentru a se întâlni cu românii din diaspora

Publicat: 27 09. 2019, 11:02

„Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la Președinția României, va merge în perioada 30 septembrie – 5 octombrie în orașe din Germania, Italia, Spania, Marea Britanie și Republica Moldova pentru a se întâlni cu comunitățile de români din diaspora”, transmit reprezentanții USR, într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Obiectivul major al lui Dan Barna ca prezidențiabil este oprirea migrației românilor și să influențeze măsuri guvernamentale care să-i determine pe cei aflați în diaspora să se întoarcă acasă.

„Călătoria în Europa vine după 30 de zile în care am făcut înconjurul României pentru a strânge semnăturile necesare înscrierii candidaturii la alegerile prezidențiale, dar mai ales pentru a discuta cu oamenii despre proiectul meu pentru România. Am întâlnit mii de români cu rude plecate la muncă în străinătate, cei mai mulți îi văd pe cei dragi o singură dată pe an, la sărbători ori în concediile diasporenilor din luna august. Acum voi merge în orașele europene cu cele mai mari comunități de români pentru a afla direct de la ei motivele care i-ar face să se întoarcă acasă. Plecarea continuă a tinerilor înseamnă pierderea noastră ca națiune, în calitate de Președinte vreau să stopez fenomenul care macină România.”, a afirmat Dan Barna, potrivit sursei citate.

Dan Barna va fi la Munchen și Milano pe 30 septembrie, pe 1 octombrie se va întâlni cu comunitățile de români din Roma, pe 2 octombrie va fi în Barcelona și Madrid, și pe 3 și 4 octombrie va fi la Londra, respectiv Chișinău.

Înainte de vizita în Europa, prezidențiabilul USR a fost și în Statele Unite, în perioada 23-27 septembrie, pentru a se întâlni cu comunitățile de români, reprezentanți ai mediului politic și de afaceri și cu experți în politică externă.