Băsescu a semnat numirea lui Hașotti în funcția de ministru al Culturii

Publicat: 25 06. 2012, 19:07
Actualizat: 23 07. 2012, 23:25

Președintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretele prin care se ia act de demisia lui Mircea Diaconu din fruntea Ministerului Culturii și prin care senatorul PNL Puiu Hașotti este numit în funcția de ministru.

Președintele a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Mircea Diaconu, ministrul Culturii și Patrimoniului Național, și se constată încetarea funcției acestuia de membru al Guvernului, informează Președinția.

De asemenea, președintele Băsescu a semnat, luni, decretul de numire în funcția de ministru al Culturii și Patrimoniului Național, a domnului Puiu Hașotti.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcția de ministru al Culturii și Patrimoniului Național de către Puiu Hașotti urmează să aibă loc, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că dacă președintele Traian Băsescu nu îl va învesti luni pe Puiu Hașotti la Cultură, fără nicio declarație despre lucrările acestuia, atunci va cere parlamentarilor PNL declanșarea procedurii de suspendare a șefului statului.

„Dacă Băsescu nu semnează, luni, investirea lui Puiu Hașotti, voi cere parlamentarilor PNL inițierea procedurii de suspendare”, a anunțat Antonescu.