Băsescu, adevărul despre relația dintre Elena Udrea și Laura Codruța Kovesi: „Este evident”

Publicat: 06 03. 2017, 10:18
Actualizat: 05 06. 2018, 16:16

„După ce a făcut acest denunț, doamna Udrea a făcut și un interviu în aceeași zi în care a făcut denunțul, care a apărut sâmbătă, iar marți avea patru cereri de arestare. În ritm așa, la fiecare jumătate de oră venea către Parlament câte o cerere de arestare de la doamna Kovesi. Cred că a fost reacția la acest denunț și pare a se vedea și din modul în care a fost făcut acest dosar cu patru capete de arestare, se pare că e destul de subțire. S-a încercat închiderea gurii Elenei Udrea prin represiune”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu la România Tv.

Întrebat despre relația dintre Laura Codruța Kovesi și Elena Udrea, fostul președinte a răspuns, zâmbind, că cele două „nu s-au înghițit niciodată”.

Traian Băsescu a criticat și pedeapsa cerută de procurori în cazul Elenei Udrea.

„Este evident că Elena Udrea a ucis vreun batalion, de s-au cerut 21 de ani de închisoare. (…) Să ceri o asemenea pedeapsă într-un dosar unde nu sunt probe, ci deducții, și nu sunt probe concludente, asta mie îmi spune altceva: spaima procurorilor DNA de achitare. Nu poți să ceri 21 de ani dacă ești normal la cap pentru faptele de care este acuzată doamna Udrea. Poți să ceri dacă vrei să intimidezi instanța și să ceri 21 de ani și poate îi dă ceva. DNA este într-o situație relativ dificilă în momentul de față, având în vedere și modul în care a evoluat procesul”, a mai spus Traian Băsescu.