Băsescu: „Am avut o problemă în relația cu PDL, îmi reproșau că sunt prea multe arestări de la PDL. A fost această mârâială”

Publicat: 17 07. 2012, 21:11
Actualizat: 18 07. 2012, 10:57

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat că foștii colegi de la PDL i-au reproșat că sunt „prea multe arestări” dintre democrat-liberali, însă nu i-au cerut ceva explicit, însă a aflat de starea de tensiune din teritoriu mai ales.

„Eu am avut o problemă în relația cu PDL. Îmi reproșau că prea multe arestări de la PDL. Mi-au reproșat, mârâind. O nemulțumire a fost și ea a ajuns la mine. Au fost astfel de abordări, dar nu generalizat. A fost această mârâială și în PDL”, a spus Băsescu, la RTV. 

Președintele suspendat a precizat însă că au fost mulți pedeliști, în frunte cu șeful partidului”, care au zis „nu putem merge la președinte să intervină”.

Traian Băsescu a afirmat că cine crede că președintele poate interveni în justiție „nu știe pe ce lume trăiește”. „Povestea cu intevenția la judecători și procurori nu mai funcționează. Există un risc când ai un președinte subordonat intereselor de partid. Devine slugă”, a spus el, adăugând că un președinte trebuie să-și asume „independența desemnărilor” și față de „sugestiile din partid”.

„Numirea lui Morar a făcut să explodeze o parte din colegii mei din partid. A fost procurorul care l-a arestat pe senatorul Liviu Ciupe.Faptul că omul acela era la putere și procurorul anonim de la Cluj a avut curaj să-i pună cătușele a arătat că a fost de încredere”, a spus președintele suspendat.