Băsescu atacă Germania pe tema corupției: „N-am auzit despre nicio arestare preventivă la Volkswagen”

Publicat: 26 09. 2015, 15:35

„La București, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei salută public anticorupția manifestată prin arestările fără judecată (preventive) atunci cînd este vorba despre suspiciuni de corupție. În Germania n-am auzit despre nicio arestare fără judecată (preventivă) la Volkswagen și la autoritatea de stat care, împreună, au înșelat consumatori de pe toate continentele măsluind cu bună știință caracteristicile tehnice a peste 4 milioane de mașini vîndute, furînd sume uriașe din buzunarele cetățenilor”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, fostul președinte Traian Băsescu.

Fostul președinte scrie că este unul dintre care cred și au crezut în „acțiunea hotărîtă împotriva corupției”, dar se întreabă retoric dacă amabasadorul Germaniei ar invoca drepturile omului în cazul arestării preventive.

„Oare dacă ambasadorul Germaniei la București ar fi întrebat de un jurnalist român de ce nu sunt arestați preventiv cei responsabili de înșelătoria germană, ce ar răspunde? Ne-ar spune cumva că în Germania trebuie respectate drepturile omului și prezumția de nevinovăție? Dar în România?”, scrie Băsescu.