Băsescu: „Ca om politic, din Ponta a rămas o gămălie”

Publicat: 14 06. 2015, 18:11
Actualizat: 15 06. 2015, 10:32

Traian Băsescu a participat astăzi la o ședință a PMP Iași, dar a profitat de ocazie pentru a lansa o serie de mesaje critice la adresa premierului Victor Ponta.

„Nu a vrut să se ducă în fața justiției să își rezolve acuzațiile. S-a ascuns ca struțul și din cât e de înalt a mai rămas o gămălie, ca om politic”, a spus fostul președinte.

El l-a atacat pe premier pentru deplasarea la Baku, imediat după ce moțiunea de cenzură a fost respinsă.

„Chiar gestul de a fi la Baku alături de premieri și președinti din Asia Centrală, în condițiile în care niciun premier UE nu a fost, niciun președinte al UE nu a fost, ne arată că Victor Ponta nu mai știe cum să rânjească și cui. Suntem la frontiera dintre Est si Vest, a o aseza într-o situație de ambiguitate este un gest împotriva interesului național  este pe punctul de a încerca să facă cum a făcut Ceaușescu când credea el că România poate fi o putere globală și făcea jocuri cu toata lumea”, a fost poziția lui Traian Băsescu.

foto: Victor Ponta la Soci, februarie 2014, langa presedintele Ianukovici / Ponta, Istanbul – aprilie 2015, intalnire Erdogan / Ponta – Baku, iunie 2015, în spatele lui Vladimir Putin