Băsescu, către Grindeanu: Luați impiegatul beat din regulatorul de circulație

Publicat: 06 02. 2017, 17:12
Actualizat: 28 09. 2018, 00:33

„24 de miliarde mai puțin cât a prognozat Guvernul, plus încă 20 de miliarde, ceea ce înseamnă 44 de miliarde deficit, adică 5,3%. Cu certitudine, va fi depășit deficitul bugetar. Probabil că alianța PSD-ALDE și-a propus să nu mai țină cont de parametrii necesari atingerii criteriilor de la Maastricht în vederea intrării în zona euro”, a declarat Traian Băsescu, de la tribuna plenului reunit al Parlamentului.

Liderul PMP susține că acest buget va sacrifica investițiile private.

„Așa cum declara ministrul de Finanțe, banii pentru acoperirea deficitului bugetar vor fi luați din sistemul bancar românesc, ceea ce înseamnă că domnii de la bănci vor avea un excelent client care este demagogia acestui buget. În schimb, băncile comerciale nu vor mai fi tentate să împrumute niciun leu sectorului privat pentru a permite dezvoltarea”, a argumentat Băsescu.

Fostul șef de stat a acuzat Executivul că va duce țara „într-un nivel de îndatorare pe care nu ni-l mai putem permite” și a afirmat că „mișcăristul” nu ar trebui să dispună creșterea cheltuielilor în situația în care veniturile scad.

„Aș încheia spunând luați mișcăristul, așa se numește la calea ferată sau spuneți-i impiegatul, beat din regulatorul de circulație (…) Aș vrea să vă aduceți aminte cifrele pe care vi le-am dat pentru că trebuie să faceți o comisie parlamentară să vedeți cine a falsificat bugetul, așa cum acum faceți pentru Guvernul tehnocrat. Mi-aș dori să aveți responsabilitate. Suntem la dezbateri și încă pot fi corectate cifrele umflate de actualul Guvern, pentru a ne putea arăta fictiv un defivit de 2,96%”, a încheiat liderul PMP.

Ședința de plen comun pe marginea bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017 a început la ora 13:00 și au loc dezbateri generale, dar și dezbateri pe anexele proiectului de lege. Marți, la ora 10, plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului ar urma să dea votul final pe proiectul de lege, care va fi apoi trimis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, potrivit Mediafax.