Băsescu: Dacă Elena Udrea ar fi câștigat șefia PDL, pentru mine ar fi fost un dezastru mediatic

Publicat: 27 03. 2013, 22:13
Actualizat: 06 07. 2016, 17:28

Președintele Traian Băsescu susține că, dacă Elena Udrea ar fi câștigat alegerile din PDL, pentru el ar fi fost „un dezastru mediatic”. Mai mult, șeful statului  spune că s-a interpretat greșit că și-a dorit ca Udrea să-și adjudece șefia democrat-liberalilor însă a admis că aceasta are cel mai mare potențial politic de creștere. Băsescu a adăugat că și-ar fi dorit o schimbare și pe motiv că, de doi ani de zile, el și PDL s-au înșelat reciproc, alegerile din partid demonstrând că obiectivele sunt diferite.

„În ultimii doi ani, eu și PDL ne-am înșelat reciproc. Nu avem aceleași obiective. (…) E greșit că mi-am dorit să câștige Elena Udrea. I-am spus că are șanse minime. M-a anunțat telefonic. M-a și luat râsul. Am zis că nu-i strică să se plimbe prin organizații, se rodează”, a declarat Băsescu, la B1.

Șeful statului și-a explicat mesajul de adio transmis PDL prin faptul că a fost șocat de ceea ce a văzyut la televizor, de huiduieli și de refuzul de renumărare a voturilor pe care tabăra Udrea a cerut-o.

„M-a șocat refuzul de a renumăra voturile. Și eu am fost contestat, dar în democrație, mai ales la o competiție în care cei doi competitori sunt cap la cap, a nu renumăra voturile când cere unul dintre ei, e inacceptabil. În numele democrației contești”, a spus Băsescu.