Băsescu despre candidatura la Primăria Capitalei: „Mai vedem”

Publicat: 16 04. 2016, 14:07

Întrebat, sâmbătă, la lansarea candidaților PMP din județul Argeș, despre o posibilă candidatură a sa, fostul șef al statului a răspuns: „Ei, asta mai vedem!”.

În momentul în care un ziarist i-a spus că din discursul rostit la lansarea candidaților a reieșit că nu mai este „tentat”, Băsescu a răspuns: „Acesta e discursul meu, pe care îl am peste tot. Vreau ca oamenii să înțeleagă că e partidul lor, nu al meu. Discursul ăsta îl am peste tot”.

Lansarea candidaților PMP din județul Argeș a fost marcată și de un incident, când un bărbat care l-a așteptat pe Traian Băsescu la intrarea în Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești ar fi vrut să îi prezinte acestuia acte „care demonstrează că a fost nevinovat” când a fost dat afară de la serviciu. Bărbatul i-a strigat fostului șef al statului că a fost trimisă Poliția să-l aresteze în Timișoara, iar Băsescu i-a răspuns că nu știe despre ce este vorba. „Vă rog frumos să vedeți aici probele!”, a insistat Nicolae Suditu, însă Băsescu i-a replicat „ce să vorbesc, măi, omule, despre extratereștrii nu mai vorbesc acum”. În învălmășeala creată, bărbatul a căzut și acuzat oamenii de ordine că l-au împins.

Anterior, Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook, adresându-se lui Vasile Blaga, că va intra în cursa pentru Primăria Capitalei dacă acesta îl va înlocui pe Marian Munteanu, comentând ironic că va face acest lucru doar pentru a-i „administra o bătaie electorală soră cu moartea”, în condițiile în care copreședintele PNL, Vasile Blaga, spunea, vineri, la Ploiești, că o eventuală candidatură a lui Traian Băsescu la funcția de primar general al Capitalei nu ar influența modul în care liberalii abordează campania electorală, adăugând: „Îl așteptăm în ring”.