Băsescu, despre „debăsificare” și acuzația de „nazism” a lui Ponta: „E o declarație care face mult rău credibilității statului și guvernului”

Publicat: 08 09. 2014, 19:24
Actualizat: 08 09. 2014, 20:20

„Protestez cu toată forța împotriva declarației premierului care aduce grave prejudicii statului român și credibilității României. Este o declarație care face mult rău credibilității statului și guvernului”, a spus Traian Băsescu. El s-a referit de asemenea și la „debăsificare”, cuvânt folosit de premierul României.

„Probabil prin debăsificare înțelege actul de condamnare a comunismului. Spre deosebire de mentorii săi eu am dat dispoziție și s-a petrecut predarea integrală a arhivei fostei Securități, de unde am aflat că prietenul său, Felix, era un turnător care își turna și familia. Probabil asemănător cu nazismul e faptul că am convenit parteneriatul strategic cu SUA, probabil faptul că în mandatul meu am făcut constant un efort de consolidare a poziției României în NATO și UE e iarăși un element care trebuie debăsificat, seamănă în mintea sa cu regimul nazist”, a spus Băsescu.