Băsescu, despre grațierea lui Becali: „Ponta e mincinos când spune că el l-ar grația în locul meu pe Gigi Becali. Ministrul Justiției mi-a trimis un aviz negativ. Iată-l”

Publicat: 13 02. 2014, 07:44
Actualizat: 06 07. 2016, 06:27

Șeful statului închide subiectul grațierii lui Gigi Becali, susținând că Ministerul Justiției a dat un aviz negativ în acest caz.

„Ponta e mincinos când spune că el l-ar grația în locul meu pe Gigi Becali. Ministrul Justiției mi-a trimis un aviz negativ în care se arată ca nu se impune grațierea lui Becali. Iar el iese după acest aviz și spune că l-ar grația”, a spus Băsescu la B1, arătând documentul primit de la Justiție. El a comentat că în aceste condiții nu mai are rost să vorbească despre intențiile sale în acest caz.

Recent, premierul Victor Ponta a declarat că, dacă ar fi ministru al Justiției i-ar propune președintelui grațierea lui Becali.

„Există o cerere la Ministerul Justiției. Ministrul m-a informat. Va lua o decizie. Dacă aș fi ministrul Justiției, aș propune președintelui. Dar nu sunt. Decizia aparține ministrului Justiției”, a răspuns Victor Ponta, întrebat, într-un interviu la Antena 3, dacă este de acord cu grațierea lui Becali”, a declarat Ponta, pe 3 februarie.