Băsescu, despre negocierile pentru aderarea la Schengen: Guvernul a dormit în ghete

Publicat: 05 12. 2012, 21:22
Actualizat: 10 07. 2016, 23:09
Președintele Traian Băsescu susține că guvernul "a dormit în ghete" în negocierea dosarului Schengen

Președintele Traian Băsescu susține că guvernul „a dormit în ghete” în negocierea dosarului Schengen, susținând că  „doctorul Victor Viorel Ponta” trebuie să dea mandat reprezentantului executivului „să se bată” pentru stabilirea, la Consiliul JAI  din 6 decembrie, a unei date pentru intrarea României în Spațiul Schengen.

O recomandarea prezidențială pentru guvern a fost scoaterea din raportul bianual al Comisiei privind guvernanța Spațiului Schengen a mențiunii despre România și Bulgaria.

„Constat că guvernul României a dormit în campanie. În consiliul JAI de mâine nu numai că nu se reia problema datei de acces, dar suntem incluși într-un raport care vizează spațiul Schengen. Este evident că guvernul a dormit în ghete dacă apar lucruri care ne dau înapoi. Doctorul Victor Viorel Ponta trebuie să ia foarte în serios acest proiect de concluzii, care va fi mâine pe masa Consiliului JAI și să dea mandat reprezentantului Guvernului să se bată pentru stabilirea unei date”, a spus Băsescu. 

Comisia Europeană va prezenta, în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) din 6 decembrie, Raportul bianual privind funcționarea spațiului Schengen pentru perioada 1 mai-31 octombrie 2012, urmat de discuții de orientare cu miniștrii de Interne ai statelor membre.